Teo Ernandez
Teo Ernandez

Kako da odbiješ Maldinija kad si levi bek? Milan uzeo Realovog Ernandeza

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 09:54

Pozajmica sa obavezom otkupa za 20.000.000 evra

Nije to baš onaj stari Milan i igrači sa visokim ambicijama više ga ne posmatraju kao vrhunski klub. Ali kad Paolo Maldini okrene broj onda moraš da se zamisliš. Posebno kad si levi bek, pošto je ipak razgovaraš sa jednim od najboljih levih bekova u istoriji fudbala. Teo Ernandez je stavljen pred svršen čin čim je na Ibici pre nekih pet dana seo za sto sa Maldinijem. Izgleda da je sve gotovo. Defanzivac madridskog Reala, koji je proteklu sezonu proveo na kaljenju u Real Sosijedadu, biće novo pojačanje Rosonera.

Milan će za usluge 21-godišnjeg momka iz Marselja platiti 20.000.000 evra, ali tek sledećeg leta, pošto Ernandez prvo stiže na jednogodišnju pozajmicu sa obavezom otkupa. Nešto što jako odgovara Italijanima, pošto već neko vreme zbog finansijskog fer pleja moraju da paze šta rade.

Izabrane vesti

Samom igraču Milan će dati platu od 1.800.000 evra po sezoni. Neto. Ernandez će, javlja ugledna Gazeta delo Sport, potpisati ugovor na četiri godine.

Real će ostati na nuli s obzirom da je Ernandeza 2017. doveo iz Atletika za otprilike isti novac – 24.000.000 evra. Kad se tu oduzmu plate koje više neće opterećivati Realov budžet u knjigama će se čak pisati i plus. Tako vam je to sa finansijskim fer plejom. A pride finansijska injekcija dolazi u najboljem mogućem trenutku – kad Zinedin Zidan obavlja potpunu rekonstrukciju ekipe. Uostalom, baš ovog leta je u Real stigao novi lebi bek Ferlan Mendi. Jasno je da za Tea tu nije bilo mesta.

U Milanu bi trebalo da dobije više prostora. Rikardo Rodrigez je podbacio u Milanu, ni Dijego Laksalt se nije proslavio, iako je stigao posle odličnog Mundijala. Ivan Strinić zbog problema sa srcem nije odigrao nijedan meč.

Levi bek se zato tražio po svaku cenu. Pominjali su se Napolijev Mario Rui, pa Romin Luka Pelegrini, Andrej Ševčenko je lobirao za mladog Mikolenka iz Dinama, trener Đampaolo je želeo Murua, pulena iz Sampdorije. Ali Maldini je izabrao Ernandeza. I kad je ovaj to čuo na sastanku na Ibici dileme više nije bilo.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara