Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Kako protiv svemogućeg Mesija? Lale pamte ispadanje u Brazilu, Van Gal bez poraza na Mundijalima

Vreme čitanja: 4min | pet. 09.12.22. | 12:33

Svetsko prvenstvo u Kataru: Holandija i Argentina ukrstiće koplja u četvrtfinalu večeras (20.00) na stadionu Lusail. Skalonijeva dilema – ofanzivniji Anhel di Marija ili defanzivniji Lisandro Martinez. Memfis Depaj, Denzel Damfris i Kodi Gakpo najveća pretnja po Gaučose

Pre osam godina u Sao Paulu na Mundijalu u Brazilu viđen je fudbalski rat Argentine i Holandije u polufinalu. Posle 120 minuta mreže se nisu tresle, a u penal ruletu uspešniji su bili Gaučosi. Sva četvorica Argentinaca su pogodili, dok su tragičari Lala bili Vlar i Snajder. Otišli su Lionel Mesi i drugovi u finale, gde su poklekli od Nemačke (0:1), a Oranju je ostala utešna bronza posle trijumfa nad Brazilcima za treće mesto.

Tada je Luj van Gal predvodio Holandiju kao i sada. Vremešni stručnjak je bio je u žiži pred današnji dvoboj (20.00) na velelepnom stadionu Lusail u Dohi. Anhel Di Marija ga je prozvao da je najgori trener koji ga je trenirao, a ni nekadašnji kormilar Ajaksa, Barselone i Mančester Junajteda nije mu ostao dužan, terajući šegu na konferenciji za medije na kojoj je bio i Memfis Depaj, prva zvezda Lala.

Izabrane vesti

Dok su Holanđani hladni kao špricer, u taboru Argentine nervi su napeti kao strune. Selektor Lionel Skaloni svađao se sa predstavnicima sedme sile zbog otkrića novinara da je povređen vezista Rodrigo de Pol. Gaučosi su blagi favoriti. I dalje se sve vrti oko Lionela Mesija. Omaleni mađioničar trgao je tim posle debakla na otvaranju šampionata od Saudijske Arabije (1:2). Pobeđeni su Meksiko i Danska sa po 2:0, a onda je teško slomljen otpor Australijanaca (2:1) koji su u finišu mogli da izjednačenja, ali je golman Emilijano Martinez spasao svoj tim. Mesi je stigao do devet golova na Mundijalima, a juri rekod Gabrijela Omara Batistute koji ima pogodak više na najvećem takmičenju.

20.00: (3,60) Holandija (3,15) Argentina (2,35)

Anhel di Marija nije igrao protiv Ozija u osmini finala zbog lakše povrede, ali bi as Juventusa mogao da se vrati u tim. Iz prve postave ispao bi onda Papu Gomez iz Sevije. U špicu je Mundijal počeo Lautaro Martinez, ali zvezda Intera nije u formi, pa je mladi Hulijan Alvarez prigrabio mesto pored Mesija u napadu.

De Pol je rovit, ali bi i on trebao da se nađe u timu. Na sredini terena mnogo toga zavisi od sjajnog Enca Fenandeza, letošnjeg pojačanja Benfike iz River Plejta. Mladi Gaučos bi mogao u narednom periodu da posvađa evropske titane. Argentinski Ole spekuliše da je jedina Skalonijeva nedoumica Anhel di Marija ili Lisandro Martinez. Ako se selektor Argentine opredeli za formaciju 4-3-1-2, biće veteran Juvea, u suprotnom, ako bude 5-3-2, onda će defanzivac Mančester Junajteda biti u startnoj postavi.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ARGENTINA DA OSVOJI TITULU JE 7,00, A DA ĆE IGRATI U FINALU JE 3,50.

Lale dižu formu kako se šampionat bliži završnici. Memfis Depaj je spreman. Napadač Barselone je rovit stigao u Katar. Postigao je gol protiv Amerikanaca u osmini finala. Imao je sjajne asistente u Denzelu Damfrisu i Dejliju Blindu. U grupnoj fazi je najbolji bio as PSV Ajndhovena Kodi Gakpo, jedna od zvezda predstojećeg prelaznog roka.

Snaga Lala je i osporavani stručnjak Van Gal, sa 71 godinom najstariji kormilar u Kataru. Na 11 mečeva na Svetskim prvenstvima nikada nije izgubio posle 90 minuta ili produžetaka (osam pobeda i tri remija). Nisu Mesi i drugovi impresionirali vremešnog stručnjaka, naslednika Franka de Bura na kormilu Oranja.

"Argentinci suštinski igraju isto kao i mi. Kompaktna odbrana i veoma brza tranzicija. Čudno mi je kad čitam u medijima, prijatelji mi šalju poruke, da je to bio lepršav fudbal Argentine protiv Australije, a niko ništa ne kaže za nas”, rekao je Van Gal koji se seća dobro bolnog poraza u Brazilu pre osam godina.

Eliminisali su nas 2014. godine, imamo neraščišćene račune”, istakao je trofejni stručnjak.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA TRIJUMF ARGENTINE PROTIV HOLANDIJE.

Argentina i Holandija su igrali i na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine. Nije bilo golova u grupnoj fazi. Obe selekcije su prošle u osminu finala, a ispali su Obala Slonovače i Srbija i Crna Gora. Na dva poslednja duela ovih timova mreže se nisu zatresle, što govori da bismo i danas mogli da gledamo tvrd meč s malim brojem golova. Jedan pogodak mogao bi da odluči pobednika. Kvota u Mozzartu na tip 0-1 je 2,49.

OVDE pogledajte mnogobrojne igre iz SPECIJALA za meč Holandija - Argentina.

HOLANDIJA – ARGENTINA, 20.00

DOHA

Stadion: Lusail

Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

HOLANDIJA (3-4-1-2): Nopert – Timber, Van Dajk, Ake – Damfirs, De Run, De Jong, Blind – Klasen – Depaj, Gakpo

ARGENTINA (4-3-1-2): Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Akunja – De Pol, Fernandez, Makalister – Di Marija – Mesi, Alvarez

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO - ČETVRTFINALE

Petak

16.00: (9,00) Hrvatska (4,85) Brazil (1,43)

20.00: (3,60) Holandija (3,15) Argentina (2,35)

Subota

16.00: (5,60) Maroko (3,60) Portugalija (1,75)

20.00: (3,00) Engleska (3,20) Francuska (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022reprezentacija Holandijereprezentacija Argentinefudbalska reprezentacija ArgentineLuj van GalLionel MesiMemfis Depaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara