Lionel Skaloni (©AFP)
Lionel Skaloni (©AFP)

Skaloni se posvađao sa novinarom zbog procurelih informacija: Ne znam da li igramo za Argentinu ili Holandiju...

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 20:58

Selektor Gaučosa ljut što se pred meč četvrtfinala Mundijala u javnosti pojavila vest o povredi Rodriga De Pola

Holandija i Argentina će u petak uveče (20.00) ukrstiti koplja u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Selektori dveju reprezentacija su se stoga, uz po kojeg igrača danas pojavili na zakazanim konferencijama za medije. I dok je Luj van Gal zbijao šale sa holandskim novinarima, Lionel Skaloni se sa argentinskim svađao.

Poprilično napeto bilo je na argentinskoj konferenciji za medije. Nezadovoljan što su bitne informacije procurele u javnost uoči tako bitne utakmice, Skaloni je tokom konferencije ušao u raspravu sa domaćim novinarima. Njegovu burnu reakciju izazvala je glasina koja se pojavila dan ranije da se Rodrigo De Pol povredio. Očekivano, novinare je zanimalo u kakvom je stanju vezni fudbaler Atletiko Madrida.

Izabrane vesti

"Zašto me pitate za situaciju oko De Pola?", ljutito je upitao Skaloni.

Dobio je odgovor sa druge strane.

"Zato što je radio neka ispitivanja i nije završio trening", uzvratio je Federiko Rodas, novinar DirecTV.

"Ako mi kažeš ko ti je rekao, reći ću ti kakvo je Rodrigovo stanje", nastavio je Skaloni konverzaciju sa novinarom.

"Ne, neću Vam reći ko mi je rekao", odgovorio je Rodas.

"Ljudi, jučerašnji trening smo odradili iza zatvorenih vrata…", naglasio je Skaloni.

"Da li Vas to čini ljutim, Lionele?", upitao ga je Rodas.

"Ne, ne čini me ljutim, trening je bio iza zatvorenih vrata", odgovorio je selektor Gaučosa.

"Ne, mislio sam da li vas ljuti to što se pojavljuju informacije o povredi Rodriga De Pola?", precizirao je Rodas.

"Ne znam da li igramo za Argentinu ili Holandiju… Trening je bio iza zatvorenih vrata tako da ne znam odakle je informacija došla. Ne zanimaju nas informacije koje su se pojavile kada medija nije bilo na treningu. Ovo je nešto iz čega moramo da naučimo i unapredimo čitavo okruženje, kako u Argentini, tako i u reprezentaciji", zaključio je Skaloni.

Novinari su se potom osvrnuli na stanje Anhela di Marije. Zanimalo ih je hoće li biti spreman za sutrašnji meč, s obzirom na to da je osminu finala protiv Australije propustio zbog povrede.

"U principu, obojica se osećaju dobro i na današnjem treningu ćemo videti u kojoj ćemo formaciji igrati. Tim je na prvom mestu, tako da ako nisi na terenu, moraš da budeš spreman kako bi mogao da pomogneš timu."

Do sada smo na Mundijalu videli dve penal-serije, na utakmicama Hrvatska - Japan i Španija - Maroko. Priznaje Skaloni da su ih i njegovi izabranici uvežbavali, ali se nada da im neće biti potrebni.

"Vežbali smo ih pre i posle treninga. Nadam se da neće doći do toga i da ćemo ranije proći dalje. Ali ne možete da pristupite utakmici i od prvog minuta da razmišljate o penalima. Planiramo da dobijemo utakmicu u 90 minuta."


tagovi

Lionel SkaloniKatar2022fudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara