Luj van Gal i Memfis Depaj (©AFP)
Luj van Gal i Memfis Depaj (©AFP)

Van Gal: Di Marija kaže da sam najgori? Evo, trenirao sam i Depaja pa se sad ljubimo u usta

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 14:53

Holanđani dobro raspoloženi pred četvrtfinale sa Argentinom

Lagan hod kroz grupu, ne preterano teži ni na startu nokaut faze. Stoga ni ne čudi što Holanđani u dobrom raspoloženju čekaju okršaj sa Argentinom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Okršaj koji će imati i “ličnu crtu”, jer je jedan od najboljih fudbalera Gaučosa Anhel Di Marija posle nesrećnog iskustva u Mančester junajtedu govorio da je aktuelni selektor Lala Luj van Gal bio najgori trener sa kojim je radio,

Van Gal se nije previše uzbudio.

Izabrane vesti

Anhel Di Marija je mnogo dobar fudbaler, koji je u to vreme imao nekih privatnih problema i to je uticalo na njegovu formu te godine. To što me je nazvao najgorim trenerom… Malo je igrača to reklo. Obično govore suprotno. Ne dopada mi se to što me je tako nazvao, ali nema veze. Trener nekada mora da donosi teške odluke. A, evo, trenirao sam i Memfisa Depaja. I sad se ljubimo u usta”, rekao je Van Gal dok je Depaj sedeo pored njega i počeo da vrišti od smeha.

Sad neće da se ljubi u usta. Šteta. Ali i to je u redu”, nastavio je Van Gal da zasmejava novinare.

Sledeće pitanje zato: da li je Van Gal onaj teča koga se stidiš na žurkama ili onaj omiljeni teča?

Mogli ste da smislite nešto bolje. Naš trener je lik. Duhovit je. Mislim da svi to možemo da cenimo”, odgovorio je Depaj.

Dobro, hajmo sad malo o utakmici, mada se o Argentini nije mnogo govorilo, osim u smislu da će imati mnogo veću podršku navijača.

Vrhunska ekipa, sa vrhunskim igračima. Uz sve poštovanje ekipa koje smo dobili, ovo je druga dimenzija i za nas Svetsko prvenstvo tek sutra počinje. Neće biti lako, biće 40.000 Argentinaca na tribinama, nas oko 1.400. To je dobro, 400 više nego što smo očekivali, srećan sam zbog toga”, ponovo se našalio Van Gal.

O Mesiju nije mnogo govorio, jer jasno je da je prvi zadatak njega zaustaviti, samo nije želeo da otkriva kako. Ali zato jeste dosta govorio o tome kako se fudbal razvija, pa gledamo Mundijal koji baš i ne obiluje golovima.

Fudbal se više ne igra kao 1988. ili 1974. godine. Tada je to još bila otvorena igra. Sada više nije i mislite o tome šta hoćete, ali tako se fudbal razvijao… Kad sam došao 2014. svi su me kritikovali zbog toga, ali sada pola sveta igra tako. Mnogo je lakše igrati sa kompaktnom odbranom nego napadački. A nekad ispada da se samo mi branimo. To nije tačno. Trudimo se pritiskamo rivala koliko je moguće”.



tagovi

Luj van GalKatar2022Anhel Di Marijareprezentacija HolandijeMemfis Depaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara