Lazar Marković i Miloš Jojić (© Star sport)
Lazar Marković i Miloš Jojić (© Star sport)

Kako se „Hoćemo da sačuvamo tim“ pretvorilo u „Nećemo nikog“: Iz Humske odlaze Lazar Marković i Miloš Jojić

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 10:34

Ali, i još petortica igrača

Zimus se govorilo kako svi žele da ostanu, sad klub ne želi baš sve da zadrži. Velikom broju Partizanovih fudbalera je završetkom finalne utakmice Kupa Srbije istekao ugovor, mesecima je vladala neizvesnost hoće li nastaviti saradnju, ali je još jedna sezona bez titule – druga uzastopna bez pehara uopšte – promenila je ambijent u Humskoj. Od „hoćemo da ih zadržimo“ došlo se do „hoćemo da ih oteramo“.

Među prvima koji će napustiti crno-beli deo Topčiderskog brda su Lazar Marković i Miloš Jojić. Igrači lepih inostranih biografija, članovi poznatih klubova, nisu uspeli da se nametnu kao lideri u klubu koji ih je stvorio i s obzirom da su, sveukupno gledano, odigrali slabije od očekivanog, rastanak je izvestan.

Izabrane vesti

Lazaru Markoviću uprava nije ni ponudila nastavak saradnje. Da je Aleksandar Stanojević ostao trener možda bi se nešto promenilo, međutim, pitanje je da li bi i tad dobio zeleno svetlo. Pre svega zbog procene da ne doprinosi kao ranije, jer za kompletno prvnestvo nije dao nijedan gol (!?) i deluje poražavajuće da je efikasniji od njega i golman Crvene zvezde, Milan Borjan. Kad se na to doda da je Marković bio kolovođa nezadovoljstva dela svlačionice usmerene prema upravi, javno ispoljene rečenicom: „Koliko smo mi neorganizovan klub, to je pakao, brate“, postaje jasno da njegovo zadržavanje nema smisla.

Jedino što bi moglo da promeni stav uprave je nagoveštaj da su u protekle tri godine stvorili toliko dugova prema Markoviću da se govorilo kako bi kroz novi ugovor mogli da mu nadoknade to što nisu plaćali na vreme, ali izgleda da je pronađen drugačiji model rastanka.

Nešto drugačiji je slučaj Miloša Jojića. Bivši vezista Borusije iz Dortmunda i Kelna se ponašao sportski, odgovorno, ali na terenu nije bio igrač kao dok u periodu bundesligaške karijera. Bilo je dobrih trenutaka, čak 14 asistencija ove sezone, ali u onim velikim utakmicama, koje svi gledaju posebnim očima, momku iz Stare Pazove je nedostajao pečat kao i Lazaru Markoviću i zato je procena ljudi iz kluba da im više nije potreban.

Čak ima nagoveštaja da je Jojić budućnost usko vezao za saradnju sa Stanojevićem. Da je doskorašnji strtaeg ostao na klupi, verovatno bi i Miloš prihvatio ponudu novog ugovora, makar i za 20 procenata umenjenih primanja. Ovako, kad nema čoveka sa kojim se dobro razumeo, ne vidi ni svrhu ostajanja u Partizanu. A ni crno-beli sa njim. Posebno posle odijuma navijača prema njemu, često izraženom tokom proleća.

Isto važi i za iskusnog Milana Smiljanića, mladog Lazara Pavlovića, levog beka Rajka Brežančića i njegovog kolegu na tom delu terena Ivana Obradovića, dok štoper Bojan Ostojić završava karijeru, ali će dobiti ponudu da bude uključen u rad stručnog štaba Teleoptika.


tagovi

FK PartizanLazar MarkovićMiloš Jojić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara