Kako su Italijani videli rasturanje Virtusa: Đorđević nije prorok u otadbžini

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 12:30

Pohvale Trinkijeriju, Teodosić izgledao kao normalan košarkaš

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Đorđević nije prorok u otadžbini”, „Virtus prevrnut u Beogradu”, „Đorđević, prvo nagrađen a onda pregažen. Njegov Virtus na dnu”, tako su ovog jutra dali naslove tekstovima o trijumfu Partizana nad Virtusom iz Bolonje, Tutosport, Korijere delo sport i Gazeta delo sport.

Izabrane vesti

Gazeta je istakla posebno veličanstven doček koji su navijači Partizana priredili legendi u krcatoj Štark areni i odavanje počasti i prigodnih poklona u znak sećanja na čuveno finale u Istanbulu 1992. protiv Huventuda. U tekstu se kaže da je Partizan dominirao, posebno u drugoj četvrtini i da je praktično razbio Bolonju trojkama i 62 ubačena poena u tom delu meča.

Korijere ističe da je Bolonja doživela krah na prvoj utakmici na kojoj je Miloš Teodosić izgledao kao normalan košarkaš, stavljajući do znanje da tim Saše Đorđevića bez vrunskog Tea nije ni izbliza tako moćna ekipa. Korijere naglašava je bivši igrač Virtusa, ali onog iz Rome, Nemanja Gordić zajedno sa Pejdžom i Voldenom potopio Bolonju. List ističe da je Virtus samo u jednom momentu izgledao kao tim koji može da se vrati u igru i to kada je Teodosić pogodio trojku sa osam metara u drugom polovremenu, ali da je Partizan odmah odgovorio istom merom i poraz je bio neizbežan.

Tutosport je nahvalio italijanskog stručnjaka Trinkijerija za odličnu taktičku pripremu utakmice: “Tandem Teodosić - Marković je prvi put u ovoj sezoni bio zaustavljen zahvaljujući sjajnoj igri i taktici protivničih igrača”, navodi torinski dnenvik. U tekstu se još kaže da je Partizan bio nemilosrdan prema timu svoje legende koja je pozdravljena ovacijama pre početka meča. Tutosport je preneo i da je Đorđević pitao pre utakmice svoje igrače da podignu ruku oni koji su igrali ovakav meč, protiv ovakvog tima u i ovakvom ambijentu. Ruku su podigla samo trojica, i to dovoljno govori o razlozima poraza.

Međutim, Tutosport podvlači reči Đorđevića da upravo utakmice kao u Beogradu pomažu njegovom timu da napreduje i unapređuje svoju igru.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara