(©Reuters)
(©Reuters)

Kakvi dani za Džuda Belingema: Prvo srušio Barsu, pa dobio Kopa trofej

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.10.23. | 21:07

Englez najbolji mladi fudbaler sveta

Dani apsolutne slave za Džuda Belingema, kojeg mnogi već vide kao „novu sledeću veliku stvar“ u svetu fudbala. Štaviše, Gari Lineker, legendarni engleski as, rekao je da očekuje da će mladi vezista Reala do 2028. godine poneti Zlatnu loptu.

No, za ovu godinu Belingem će morati da se zadovolji Kopa trofejem. Njega dobija najbolji mladi fudbaler sveta, mlađi od 21 godine. I to je pehar podigao večeras samo koji dan nakon El Klasika, na kojem je doneo veliku pobedu Realu nad Barselonom.

Izabrane vesti

„Klasiko je bio baš zabavan, zar ne? Mnogo sam srećan što sam ga igrao, bilo je vrlo emotivno za mene, jer sam ga gledao kao dečak, tako da je bilo nešto posebno što sam imao priliku na njemu da nastupam. Još osećam uzbuđenje u stomaku kada obučem Realov dres“, pričao je Belingem uoči dodele nagrade.

A, imao je poruku i za laureata Zlatne lopte:

"Ovo je bila sezona Svetskog prvenstva i Lionel Mesi je bio fantastičan na njemu. Zaslužio je da dobije Zlatnu loptu".

Nekadašnji vezista Dortmunda, a sada Reala je prvi engleski fudbaler koji je dobio Kopa Trofej. Nagradu mu je uručio nekadašnji igrač Madriđana Eden Azar.

Iza Džuda Belingema u konkurenciji su ostali Džamal Musijala iz Bajerna, Rasmus Hojlund iz Mančester junajteda, kao i trio Barselone Balde, Gavi i Pedri.


tagovi

Džud BelingemReal MadridZlatna lopta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara