(Reuters)
(Reuters)

Kakvo veče Španaca: Fati obarao rekorde, Ramos se izjednačio sa Di Stefanom

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.09.20. | 22:40

Crvena furija ubedljiva protiv neprepoznatljive Ukrajine (4:0), Nemci remizirali sa Švajcarskom (1:1)

Onih 45 minuta pre tri dana u Nemačkoj bilo je sasvim dovoljno Luisu Enrikeu da ovoga puta Ansua Fatija uvrsti u prvih 11 za meč sa Ukrajinom, i načini ga najmlađim starterom od osnivanja Lige Nacija. No, nije se krilni fudbaler Barselone ni tu zaustavio. Odličnom partijom na pomoćnom stadionu svog najvećeg rivala, "Alfredo di Stefano", Fati je u tandemu sa kapitenom Serhijom Ramosom poobarao brojne rekorde, usput za svega 29 minuta do nogu potukavši neprepoznatljive Ukrajince - 4:0 (3:0).

Sve je Špancima ove večeri polazilo za nogom. Samo 87 sekundi nakon i zvanično postao najmlađi starter u istoriji Lige Nacija sa 17 godina i 311 dana, Fati je odličnim driblingom iznudio jedanaesterac. Ne bilo kakav, već, pogađate - najbrži u istoriji španske reprezentacije, duge ravno sto godina. Odgovornost je, baš kao i u Real Madridu, preuzeo Ramos, i mada mu je Pjatov kačio loptu, već u trećem minutu doneo prednost svojoj selekciji, čime se na devetom mestu izjednačio sa Huliom Salinasom na večnoj listi najboljih strelaca Španije sa 22 pogotka. Već nakon nepunih pola sata igre, "preskočio je" i njega, te se poravnao sa još jednom legendom Reala, Alfredom Di Stefanom, svojim drugim golom na meču, a 23. u reprezentaciji. Zanimljivo, po prvi put još od 2005.godine, Ramos je postigao dva gola na jednom meču u reprezentativnom dresu i to baš kao večeras, protiv Ukrajinaca.

Izabrane vesti

A onda - istorija. Oduzeo je Serhio Reguilon na sredini terena loptu, dodao do omalenog Fatija, a ovaj još jednim driblingom izbacio dvojicu čuvara i pogodio dalji ugao gola, postavši tako najmlađi strelac u istoriji Crvene furije, čime je oborio rekord star 95 godina koji je 1925. postavio Eraskin kao 18-godišnjak. Tek da ne zaboravimo, Fati već drži rekorde za namlađeg strelca u istoriji Barselone, Lige šampiona, za dva postignuta gola na jednom meču u La Ligi...

Ipak, od tog trenutka Španci su "spustili loptu", usporili tempo i postepeno "davili" izabranike Andreja Ševčenka koji su za čitav meč uputili tek tri udarca, naspram 24 domaće selekcije. No, Španci su ponovo živnuli tek u drugom delu meča, kada je na scenu stupila sveža krv. Debije su upisali Oskar Rodrigez i Erik Garsija, a prvi gol u reprezentativnom dresu upisao je Feran Tores nedugo nakon što je ušao u igru sa klupe, i to u svom tek drugom nastupu, udarivši pečat na gotovo perfektno veče Crvene furije.

U drugom meču iste grupe Nemci su u Švajcarskoj ispustili gol prednosti, upisavši drugi uzastopni remi - 1:1 (0:1). Panceri su mnogo bolju igru krunisali preciznim udarcem Ilkaja Gundogana sa ivice šesnaesterca u 14. minutu, ali su zapali u problem jer do odlaska na odmor nisu uspeli da obezbede dovoljnu razliku. Selekcija Vladimira Petkovića se u nastavku oslobodila pritiska, zaigrala smelije i ofanzivnije, što im se već na startu drugog dela isplatilo nakon jednostavnog i brzog kontra-napada, koji je rutinski završio Silvijan Vidmer.

Od tog trenutka usledio je ne preterano interesan deo meča, koji je sa dva udarca u finišu pokušao da prekine Granit Džaka, ali su na kraju i jedni i drugi morali da se zadovolje bodom, što je, rekli bismo, najpošteniji ishom meča.

LIGA NACIJA A – 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 4

Španija - Ukrajina 4:0 (3:0)

/Ramos 3, 29, Fati 32, Tores 84/

Švajcarska - Nemačka 1:1 (0:1)

/Vidmer 58 - Gundogan 14/



tagovi

Liga nacijaŠpanijaUkrajinaNemačkaAnsu FatiSerhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara