""
""

KAN: Šampion spakovao kofere, Nigerija slavi Mozesa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.01.13. | 20:08

Pre trećeg kola sve četiri ekipe imale su računicu za prolaz dalje, ali su samo dve prošle dalje

 

Kakav finiš u grupi C na Kupu afričkih nacija! Na samo 15-ak minuta pre kraja utakmica činilo se da će žuti kartoni odlučivati o putniku u četvrtfinale. Međutim, golovima Viktora Mozesa iz jedanaesteraca u 80. i 89. minutu Nigerija je savladala Etiopiju rezultatom 2:0 (0:0) i plasirala se u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Nigerija je bila bolji rival u prvom poluvremenu, ali je golman Etiopije Banča bio na visini zadatka. Pred kraj poluvremena i Zambija je pripretila, međutim šut Said Ahmeta je izblokiran. Ni u nastavku meča ništa specijalno se nije dešavalo, bez obzira što nerešen rezultat nije odgovarao ni Nigeriji ni Etiopiji.

Ipak u poslednjih desetak minuta viđena je velika drama. Ubrzo nakon vodećeg gola Nigerije, Etiopija nije iskoristila kolosalnu priliku i usledila je kazna. Golman Banča je skrivio i drugi penal, dobio drugi žuti karton, posle čega više nije bilo spasa za borbene Etiopljanje. Mozes je iskoristio i drugu najstrožu kaznu i Nigerija je prošla u četvrtfinale.



Aktuelni šampion Afrike Zambija pakuje kofere već posle prvog kruga. Zambija i Burkina Faso odigrali su bez golova na Mbombeli, što je odgovaralo Burkini koja je prvu fazu takmičenja završila kao lider u grupi C.

Loš teren uticao je na nesto lošiju igru oba tima gde je Burkina, ipak, uspela u nekoliko navrata da pripreti aktuelnom prvaku. Sredinom poluvremena probudila se i Zambija, ali promene rezultata nije bilo. U nastavku meča obe ekipe su se orjentisale na čuvanje svog gola, jer im je u tim trenutcima i remi odgovarao. Međutim kada je Nigerija postigla pogodak Zambija je morala da krene na sve ili ništa, ali jednostavno nije imala snage za nešto više.

GRUPA C – 3. KOLO:

Etiopija – Nigerija 0:2 (0:0)
/Mozes 80pen, 89pen/

Burkina Faso – Zambija 0:0

(FOTO: Action images)


tagovi

etiopijaKup afričkih nacijaNigerijaZambija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara