Milan Borjan (©Reuters)
Milan Borjan (©Reuters)

Kanađani prekinuli štrajk i vratili se pobedničkim navikama, Borjan i u Ligi nacija začarao mrežu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 06:23

Kurasao nemoćan u Vankuveru - 4:0

Demonstrirala je Panama moćno, pokazala da je u odnosu na nju i Martinik razlika u klasi (5:0). Upisala je drugi trijumf u grupnoj fazi Lige naciju, a do pobede na startu A divizije stigla je i Kanada. Očekivano bez po muke, tek malo manje bila je ubedljiva od Paname. 

Kanada je letos posle 36 godina izvadila vizu za Mundijal, uradili su Milan Borjan i saigrači ono što je do njih da usreće naciju, ne i Savez što je trebalo kako bi im se odužio. Kasnile su premije, igrači su štrajkovali, a kada su se vratili na teren upisali su sigurnu pobedu na Kurasaom - 4:0 (2:0). 

Izabrane vesti

Dozirala je Kanada, odigrala je taman koliko je potrebno. Mučila se na početku, ali onoga trenutka kada joj je dosuđen penal poteškoće su nestale. Latio se lopte Alfonso Dejvis, rasparao je mrežu i obasjao put Kanadi ka prvom trijumfu u Konkakaf Ligi nacija. 

Posle gola Dejvisa lakše su disali Kanađani, stigao je u pravi čas - sredinom prvog poluvremena. A, da ne bude nikakvih trzavica postarao se Stiven Vitorija. Duplirao je prednost pred odlazak na odmor, otpor prkosnog Kurasaa je definitivno slomljen. Od tada je bilo jedino pitanje koliko će Kanada zapinjati, a fudbalski Liliputanci golova primiti.

Alfonso Dejvis je i u nastavku potvrdio da je najveća snaga Kanade i da će od njegovih prodora i šuta strahovati i daleko jače selekcije, one sa kojima će deliti megdan na Svetskom prvenstvu. Da bi tačku na uspešnu premijeru stavio Lukas Kavaljini.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A – 3. KOLO

Petak

Panama - Martinik 5:0 (2:0)

/Tores 6, Vitulin 15, Eskobar 56, Barsenas 85, 90+3/

Kanada - Kurasao 4:0 (2:0)

/Dejvis 27pen, 71, Vitorija 42, Kavaljini 85/

Subota

04.00: (1,01) SAD (14,0) Grenada (50,0)

Nedelja

04.00: (1,01) Meksiko (14,0) Surinam (50,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Reprezentacija KanadeReprezentacija KurasaakonkakafLiga nacijaMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara