Kanga je kormilar Zvezdine igre! Gol i asistencija slomili borbene Pazarce (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 17.02.24. | 15:52

Gabonac najbolji pojedinac okršaja kraj Jošanice, gde je ekipa Vladana Milojevića došla do dragocenih bodova - 3:0

Težak period je prošao Gelor Kanga posle dolaska Baraka Bahara na kormilo Crvene zvezde. Prvobitno je praktično bio otpisan, potom je dobijao šansu na kašičicu, a onda je polako postajalo jasno da bez njega u Zvezdinom manevru nema kvalitetne pas igre. To je definitivno potvrđeno dolaskom Vladana Milojevića, koji je igru svoje ekipe odmah poverio iskusnom Gaboncu. I nije pogrešio.

Na otvaranju proleća protiv Voždovca, Kanga je konstatno bio na lopti i učestvovao u svakom napadu crveno-belih, posle čega je dobio pohvale od Milojevića. A danas se šefu struke srpskog šampiona odužio kvalitetnom partijom u Novom Pazaru. Bio je strelac i asistent u slavlju svog tima, ali i organizator brojnih opasnih akcija koje su mogle da rezultiraju još nekim pogotkom u mreži Nikole Mirkovića - 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Milojević je promešao karte u odnosu na okršaj sa Zmajevima. Crveno-beli su zaigrali sa trojicom štopera Đigom, Dragovićem i Spajićem. Bokove su pokrivali Osman Bukari i Piter Olajinka, a na poziciji polušpiceva, ispred Mijailovića i Kange, bili su In Bom Hvan i Mirko Ivanić. Prvi put kao starter zaigrao je Uroš Sremčević.

Šef stuke gostiju ima razloga da bude zadovoljan osvojenim bodovima na teškom gostovanju, ali će mnogo toga imati da poruči svojoj ekipi, koja je u dobrom delu drugog poluvremena bila u podređenom položaju. Novi Pazar je imao nekoliko odličnih šansi, ali nije uspeo da ih iskoristi, pa pobeda Beograđana suštinski nije bila ugrožena.

Crvena zvezda je na početku utakmice uglavnom vršila dobar pritisak na poslednju liniju prilično oslabljenih Pazaraca, koji nisu mogli da računaju na Adema Ljajića i Marka Šćepovića, što je značano otežavalo posao ekipi Igora Matića u kreiranju akcija. Tu nepovezanost crveno-beli su iskoristili u ovodnom delu meča i poveli posle prekida u devetom minutu utakmice. Kanga je perfektno centrirao iz slobodnog udarca, Dragović je umakao Islamoviću i preciznim udarcem glavom matirao Mirkovića.

Pazarci su uspeli da se konsoliduju između 25. i 35. minuta, kada su uspeli da unesu nemir u proitivničku odbranu. Nikola Karaklajić je 25. minutu dobro centrirao na drugu stativu, delovalo je da je Olajinka bliži lopti, ali je do nje ipak stigao njegov sunarodnik Adetundži Adešina. Ipak, igrač Novog Pazara je bio u teškoj poziciji, pa taj pokušaj nije bio previše opasan po gol Omrija Glazera. U 28. minutu najbolja akcija domaćina u prvom poluvremenu. Suma je izbacio Karaklajića, koji je bio sam iskosa sa desne strane, ali je oklevao, dovoljno da se konsoliduje poslednja linija crveno-belih i otkloni opasnost pred gostujućim golom.

Uroš Sremčević je nagovestio svoje golgeterske sposobnosti u 35. minutu, kada je glavom zahvatio još jednu upotrebljivu loptu Gelora Kange, ali nije bio dovoljno precizan. Nakon još jednog Kanginog centaršuta došlo je do gužve u kaznenom prostoru Pazara posle kontakta između Miljana Momčilovića i Nasera Đige, a glavni arbitar Danilo Nikolić procenio je da ima dovoljno elemenata za najstrožu kaznu. Prilično dugo su arbitri u VAR sobi gledali snimak ove situacije, ali odluka nije promenjena. Raspoloženi Kanga je bez problema matirao Nikolu Mirkovića.

Pazarci su se žestoko bunili nakon Nikolićeve odluke, a u drugo poluvreme su ušli ozbiljno motivisani da se ekspresno vrate u meč. I umalo su uspeli u tome, ali im je nedostajalo sreće. Matić je pogodio sa uvođenjem Đin Ho Đoa i Filipa Kneževića, sa kojima je Novi Pazar dobio na energiji i širini u napadačkim akcijama. U uvodnih nekoliko nastavka odlične šanse su propustili Karaklajić i Đo, posle čega je Vladan Milojević reagovao uvođenjem sveže "krvi". Sremčevića i Ivanića zamenili su Šerif Endijaje i Vladimir Lučić. Šef struke crveno-belih je promenio i formaciju, ali ni to nije uticalo da se promenoi odnos snaga na samom terenu. Novi Pazar je nastavio da napada, što je rezultiralo najboljom šansom na meču u 60. minutu. Sejduba Suma je sve dobro uradio, namestio se na udarac pri samom ulasku u kazneni prostor crveno-belih, delovalo je da će doći do promene rezultata, ali je lopta pogodila dobro postavljenog Spajića i otišla pored desne stative skamenjenog Glazera.

Kanga je svoje odlično izdanje mogao da učini perfektnim u 75. minutu utakmice. Imao je dovoljno prostora da se namesti na 30 metara udaljenosti od protivničkog gola, opalio je u svom stilu, ali je lopta otišla pored levog gola Novog Pazara.

Crvena zvezda je pod Barakom Baharom ozbiljno kuburila kada su u pitanju ofanzivni prekidi, ali je jasno da će pod Vladanom Milojevićev taj segment igre ponovo postati ozbiljno oružje srpskog šampiona. Perfektnog izvođača Kangu u 81. minutu odmenio je Hvan, koji je odlično izveo korner s leve strane, loptu je nogom zahvatio Điga, posle čega je lopta pogodila u koleno Endijajea i završila iza leđa danas potpuno nemoćnog Mirkovića.

Obezbeđena pobeda omogućila je Milojeviću da u samoj završnici pruži šansu mladim veznim igračima Nikoli Kneževiću i Jovanu Šljiviću, a ovaj prvi je ozbiljno pripretio u 87. minutu utakmice, ali je taj udarc prohujao pored leve stative gola Novog Pazara.

Crvena zvezda je barem na kratko preskočila Partizan na čelu Mozzart Bet Superlige, dok je Novi Pazar ostao na petoj poziciji, ali bi sa nje mogao da sklizne ako Vojvodina ili Voždovac ostvare pobedu u ovom kolu.

NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:2)

/Dragović 9, Kanga pen 40, Endiaje 81/

Novi Pazar.

Stadion: Gradski.

Sudija: Danilo Nikolić.

Žuti kartoni: Suma, Anan (Novi Pazar), Điga, Kanga (Crvena zvezda).

NOVI PAZAR: Mirković 6 - Bojat 5,5, Azemović 6, Fajed 6, Anan 6 - Islamović 5 (46. Đo 6,5), Momčilović 5,5 (82. Petković), Adešina 5,5 (46. Knežević 6) - Karaklajić 6 (67. Srećković), Obradović 6, Suma 6,5 (88. Opara).

CRVENA ZVEZDA: Glazer 6,5 - Spajić 7, Dragović 7, Điga 6,5 - Mijailović 7, Kanga 7,5 (86. Šljivić), Hvan 7, Olajinka 6,5 (86. Knežević) - Ivanić 6,5 - Bukari 6 (52. Lučić 6), Sremčević 6,5 (52. Endiaje 7).

Igrač utakmice: Gelor Kanga 7,5


MOZZART BET SUPERLIGA - 21. KOLO

subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Dragović 9, Kanga pen 40, Endiaje 81/

16.15: (1.22) Partizan (6.50) IMT (12.0)

18.30: (1.40) Čukarički (4.60) Železničar (8.00)

Nedelja

13.00: (3.20) Radnički 1923 (3.40) Vojvodina (2.25)

15.00: Spartak - Mladost

17.00: (1.95) Radnički Niš (3.50) Javor (3.90)

18.00: (1.35) TSC (4.90) Radnik (9.50)

Ponedeljak

17.00: (2.20) Voždovac (3.35) Napredak (3.35)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Gelor Kanga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara