Santijago Kanjizares (©Reuters)
Santijago Kanjizares (©Reuters)

Kanjizares: Kuman je najgori trener kojeg sam imao

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 14:21

“On ni samog sebe ne može da sredi”, poručuje Migel Tores

Talas kritika udara Ronalda Kumana sa svih strana. Besni su navijači, članovi uprave Barselone, dok su igrači za sada uzdržani.

Ali, zato se javljaju njegovi bivši puleni. Oni kojima je bio šef struke u Valensiji. Rekao je jednom prilikom Albelda da je Kuman najgori trener kojeg je ikad imao, a to je isto rekao i nekadašnji golman Santjago Kanjizares za Marku.

Izabrane vesti

Najveći deo svoje karijere Kanjizares je proveo u Valensije i tamo je imao priliku da upozna metode rada holandskog stručnjaka.

Na taktičkom nivou, Kuman nije sposoban da podeli igračima potrebne instrukcije. Nije čak dobar ni u organizaciji treninga i fizičkoj pripremi igrača. Za deset godina koliko sam proveo u Valensiji, on je najgori trener kojeg sam imao. Ne ume čak ni da donese ispravne odluke”, grmi Kanjizares.

Ima tu i malo ličnog…

U decembru je mene, Albeldu i Angula odvojio od grupe u kojoj je bilo 25 igrača. I nije tom odlukom ništa dobio. Za mene, on nije ni nalik treneru. Bilo je onih koji isto nisu računali na mene, kao Fabio Kapelo, ali su dobri stručnjaci”, objasnio je Kanjizares.

Svojih “pet centi” na Kumanov račun izneo je i Migel Tores, nekadašnji fudbaler Reala, Olimpijakosa...

Kuman ne može ni samog sebe da sredi. Trener mora da umire sa svojim idejama, da im ostane do kraja veran, mada ne svaljujem svu krivicu na njega, jer nije on birao ovaj tim. Sve je to posledica projekta borda direktora koji nije bio dobar od početka”, dodao je Tores.

Iako se uporno tvrdi da čelnici Barse traže novog trener, Ronald Kuman je i dalje na klupi i nema nameru da sam ode.


tagovi

Santijago KanizaresRonald KumanBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara