Kante ne ide na Mundijal, Dešan u velikom problemu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 18:36

Svetski šampioni gotovo izvesno bez srca tima u Kataru...

Nada je bila tanka, ali kakva-takva, postojala je. Od večeras je, piše francuske L'Ekip, više nema: Engolo Kante (31) neće igrati na Mundijalu u Kataru!

Jedan od najvažniji šrafova u ekipi Didijea Dešana od početka sezone odigrao je svega 175 minuta, na terenu ga nije bilo od avgusta i nedeljama unazad traju spekulacije oko njegovog učešća na turniru u Kataru.

Izabrane vesti

Sitaucija se menjala iz časa u čas, u jednom momentu činilo se da bi Kante mogao da se oporavi, međutim pošto je nedavni povratak treninzima bio neuspešan, očekivalo se da detaljan pregled tokom vikenda definitivno otkloniti sve dileme.

Francuski list je, međutim, već izašao sa prognozom koja nije povoljna po Dešana i aktuelne svetske šampione. Oslanjajući se na najavu iskusnog stručnjaka da će na Svetski kup voditi samo 100 odsto spremne igrače, zaključeno je da Kante definitivno otpada.

Čelsijev motorino već dve godine ima problem s povredama i nedavno je bilo reči kako bi usled toga od leta mogao da bude slobodan igrač. Navodno, Plavci ozbiljno razmišljaju da li da mu ponude nastavak saradnje...

Ukoliko se ispostavi - a vrlo je izvesno da hoće - kako ni Pol Pogba ne može u Katar, francuski šampionski tim biće dobramo oskvrnut. Praktično, Dešan ostaje bez srca tima, dvojice centralnih vezista koji su sjajno funkcionisali zajedno.

Prvi kandidati da ih odmene biće Oreljan Čuameni i Eduardo Kamavinga.

Na poziciji centralnih vezista Dešan je koristio još Genduzija, Jusufa Fofanu, Žordana Veretua, Bubakara Kamaru...

Zbog povrede trenutno je van terena i defanzivac Lukas Ernandez, ali on bi trebalo da bude sreman do početka mini priprema za Mundijal.


tagovi

Ngolo Kante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara