Istanbulska sramota Junajteda (©Reuters)
Istanbulska sramota Junajteda (©Reuters)

Kao da igraju deca od 10 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 09:41

Posle užasavajućeg izdanja Mančester junajteda u Istanbulu…

Do pre koju godinu zvučalo bi kao šala, ali vremena se menjaju. Istanbul Bašakšehir je savladao Mančester junajted sa 2:1 i timu Olea Gunara Solskjera nacrtao metu u koju, opravdano, sada svi gađaju. Prosto, užasan je bio Junajted na Bosforu, posebno u defanzivi.

Onaj prvi gol Dembe Baa, kad su svi igrači engleskog tima istrčali na korner, a rivala ostavili samog na polovini terena, takav gol se u ranoj fazi utakmici dugo nije video u ozbiljnom fudbalu.

Izabrane vesti

Neko mora da bude na liniji sredine terena, sad svi pokazuju na Matića. Ovo… Kao da igraju deca od 10 godina”, rekao je Pol Skols komentarišući meč na kanalu Bi-Ti Sport.

Mogao bih da razumem da je ovo poslednji minut, ali ovo je početak utakmice, ovo je ponižavajuće. Mučili su se i u napadu, igrali su sa jednim zadnjim veznim, defanzivno se raštrkali svuda po terenu. Odbrambeni igrači moraju bolje, napadači moraju bolje. Defanzivci moraju da preuzmu odgovornost. Ako si igrač Mančester junajteda, moraš nekad da odbraniš i jedan na jedan duel, a oni deluju nesposobno za to”.

Ni legendarni štoper Junajteda Rio Ferdinand ne veruje čemu je prisustvovao.

Gde je organizacija u ovom timu? Kao da igraju na livadi”, plastično će Rio.

Ovakav gol može da se desi ako juriš da izjednačiš u 89. minutu. Zapanjem sam. Ne poštuju sami sebe”.

Nemilosrdan je i Robin van Persi, bivši napadač mančesterskog titana.

Jadno. Ne sećam sam da sam nekad video ovakav gol. Moraš uvek da imaš bar jednog, obično dvojicu igrača pozadi”.

Kritika nije mogao da se sakrije ni Solskjer. Izgovora jednostavno nema.

Izašli smo na kratki korner i zaboravili na igrača na vrhu, to je neoprostivo. Ni kod drugog gola nismo bili dobro organizovani da povratimo loptu kad smo je izgubili, da izvršimo pritisak. Dva mekana gola smo im dali… Sudar sa realnošću. Uvek je tako kada igraš Ligu šampiona. Ništa ne odlazi brže u istoriju nego fudbalska utakmica. U Ligi šampiona ne možeš do bodova samo time što ćeš se pojaviti na terenu”.

Engleski mediji su razapeli Junajtedovu ekipu. Na udaru pre svih Aron Van Bisaka – oduzeo samo jednu loptu za 76 minuta?! – Aksel Tuanzebe, pa i Nemanja Matić i Bruno Fernandes, koji je predao loptu pre drugog gola turskog tima… Mada se čini da je grupa ovde kolektivno podbacila. I zato i ne čudi što je lokalni Mančester Ivning Njuz opet pokrenuo čiji je cilj – Solskjerova smena. Ili bar još jedan trener u stručnom štabu, zadužen da posloži odbranu kao što je Karlos Keirož radio kod Aleksa Fergusona.

Jednostavno, previše se često ovakve noći dešavaju klubu Junajtedovog renomea. I džaba pobede u Parizu i rapsodija protiv Lajpciga kad je u Premijer ligi Mančester u donjem delu tabele. A za vikend – Everton na Gudison parku.

 


tagovi

Ole Gunar SolskjerRio FerdinandPol Skols

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara