Kao da je već osvojio titulu, novi ugovor i još jača klauzula za Rubena Amorima

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 16:54

Mladi stručnjak potpisuje do juna 2024. godine

Sporting iz Lisabona polako gazi ka osvajanju 19. šampionske titule, posle isto toliko godina čekanja, a uprava Lavova se već ophodi prema treneru Rubenu Amorimu kao da je vratio toliko čekani šampionski trofej na stadion Žoze Alvalade.

Iako navršava godinu dana na klupi Sportinga i ima aktivan ugovor do juna 2023. godine, mladi stručnjak je već postigao usmeni dogovor sa predsednikom Frederikom Varandasom, a sve će to vrlo brzo biti stavljeno na papir.

Izabrane vesti

Kako javljaju tamošnji mediji, Amorim će staviti paraf na saradnju do leta 2024. godine, a biće i pojačanja izlazna klauzula, koja u ovom trenutku iznosi 20.000.000 evra.

Talentovani trener je preporodio Sporting, ima 72,5 posto pobeda na 40 utakmica, koliko je predvodio ekipu. U ovoj sezoni, Lavovi nemaju poraz na 21 odigranoj utakmici u Primeiri (17 pobeda i četiri remija), pa imaju pozamašnih devet bodova više od drugoplasirane Brage.

Upravu kluba je pored dobrih rezultata na ovakav potez ubrzalo i ozbiljno interesovanje klubova iz Premijer lige za Amorima. Pre svih Arsenala i Lidsa.

Amorim ima tek 36 godina, a trenerku karijeru započeo je 2018. godine u niželigašu Kasa Pia, posle čega je počeo da radi u Bragi, gde je 2019. godine postao prvi trener. O tome koliko je cenjen njegov potencijal pokazao je i potez Sportinga, koji je prošle godine platio 10.000.000 evra da bi ga doveo u svoje redove, što je najveće obeštećenje za nekog trenera u istoriji portugalskog fudbala. To se pokazalo kao izuzetan potez aktuelne uprave lisabonskog giganta.


tagovi

Ruben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara