(©Reuters)
(©Reuters)

Kao nož kroz puter (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 22:51

Iliti nemoć koja frustrira...

Kao nož kroz puter - tako je Mančester Siti prošao kroz dvomeč osmine finala Lige šampiona sa Borusijom iz Menhengladbaha (2:0 i 2:0 na Puškaš areni u Budimpešti). I to je verovatno najbolji način da se opiše stav dva tima u večerašnjem revanšu. Gvardiolini momci bili su naoštreni da potvrde prolaz među osam; Rozeova četa mekana, mlitava, bez pravog otpora, s krvlju daleko ispod tačke ključanja. Epilog svega: nemoć nemačkog tima kakva se ne viđa svaki dan na ovom nivou takmičenja. I pogotovo ne u ovoj fazi.

Ono što posebno treba da zabrine navijače i upravu Borusije jeste činjenica da Gvardiola nije "poštovao" Ždrepce kao neke lomne rivale u bližoj i daljoj prošlosti. Vidno je bilo da Građani doziraju i ne rabe papučicu gasa koliko bi mogli, a opet - Gladbahov najbolji sastav nije mogao ni da opepeli.

Izabrane vesti

O snazi Mančester Sitija i nivou njihove spremnosti za završnicu elitnog takmičenja - iliti potencijalu da konačno ode do kraja - nemoguće je govoriti iz perspektive večerašnjeg susreta. Jednostavno, ovaj i ovakav Gladbah nije valjan reper. Marko Roze je već nedeljama unazad vojskovođa bez ideje. Njegova je armija razbijena onog dana kada je saopštio da na kraju sezone prelazi u Dortmund. Od tada samo poraz za porazom. I večeras sedmi u nizu.

Utisak je - viđen od fudbalera Borusije i ukalkulisan još na aerodromu pri polasku za Budimpeštu.

MANČESTER SITI - MENHENGLADBAH 2:0

/De Brujne 12, Gundogan 18/

Stadion: Puškaš Arena (Budimpešta)

Bez gledalaca.

Sudija: Sergej Karasjov (Rusija)

Mančester Siti (4-3-3): Ederson - Voker, Dijas, Stons, Zinčenko - Fernandinjo, Gundogan, De Brujne - Marez, Žezus, Sterling.

Menhengladbah (4-2-3-1): Zomer - Lajner, Ginter, Elvedi, Vent - Nojhaus, Zakarija - Hofman, Štindl, Tiram - Plea.

Očito svestan da mu neće biti potreban pun potencijal Pep Gvardiola nije izveo na teren najjači sastav. I bio je u pravu. Neke je igrače uspeo da odmori a da nijednog trenutka nije ugrozio siguran prolaz u četvrtfinale. Delovalo je (samo u prvih desetak minuta, doduše) da Borusija dolazi s ambicijom da bar namuči domaćina; izašli su Nemci u visoki presing nekoliko puta, međutim čim je Kevin de Brujne bombom sa 16 metara bacio Zomera na pleća (a zbilo se to već u 12. minutu), bilo je jasno da su Ždrepci klonuli. I duhom i na svaki drugi način.

Bio je možda još samo jedan pokušaj neke vrste gegenpresa, napali su gosti loptu s više igrača nego što je "dozvoljeno", da bi Siti to rešio s tri pasa kroz sredinu. Fil Foden je primio loptu od Vokera, povukao, ostavio "u retrovizoru" nekoliko vezista Borusije, video u pravi čas Ilkaja Gundogana i spasa ponovo nije bilo za Zomera - 2:0.

Od tog trenutka pa sve do kraja utakmice fudbaleri Borusije izgledali su kao da bi dobro platili samo da se utakmica istog trenutka završi, dok su domaći ubacili u sporohod i ne mnogo manje maštali o tušu.

Nije se zbog toga preterano bunio ni Pep Gvardiola jer Građani za tri dana imaju teško gostovanje Evertonu.

Iz utakmice za zaborav - treba pomalo i hrabrosti pa za neki meč u eliminacionoj fazi Lige šampiona reći da je bio dosadan, ali ovoga puta to zaista nije slučaj, jer radi se o činjenici - statističari su zaveli da je Mančester Siti prebacio brojku od 100 pogodaka u sezoni, odnosno da je to uradio i osmu godinu zaredom. S druge strane Borusija je upisala i peti poraz od ovog rivala (uz jedan remi) u poslednjih pet godina.

Takođe, najveći broj stručnjaka apostrofiraće strašan napadački potencijal Sitija, kao glavni adut u borbi za evropsku krunu. Brojke ipak kažu nešto drugo: bio je ovo sedmi meč u nizu u Ligi šampiona na kom lider Premijer lige nije primio gol. A u prvih osam utakmica ove sezone u eliti samo jedan primljen pogodak. Takav učinak nije imao niko još od Ajaksa davne 1996. godine.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

REVANŠI

Utorak

Mančester Siti - Menhengladbah 2:0 (2:0) /prvi meč 2:0/

/De Brujne 12, Gundogan 18/

Real Madrid - Atalanta 3:1 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Benzema 34, Ramos 60pen, Asensio 84 - Murijel 83/

Sreda

21.00: (1,35) Bajern (5,30) Lacio (8,00) /prvi meč 4:1/

21.00: (2,35) Čelsi (3,00) Atletiko Madrid (3,40) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara