Kapelo (©Reuters)
Kapelo (©Reuters)

Kapelo: Moramo da se ugledamo na Nemce

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.03.22. | 14:18

„Nije za nas Gvardiolin model“, kaže legendarni trener

Nekada su bili veliki, najveći rivali, koji su se borili za najjače trofeje. Mečevi Italije i Nemačke uvek su bili šlageri za fudbalsku publiku. A, danas?

Danas legendarni trener Fabio Kapelo kaže da Italija mora da se ugleda na Nemačku! Slom u baražu za Svetsko prvenstvo uzdrmao je temelje italijanskog fudbala i sada svi traže odgovore na pitaje – šta sad?

Izabrane vesti

Jedan od odgovora nudi Fabio Kapelo, koji kaže da Italija mora da se oklene modelu koji forsira Nemačka.

„Mi igramo model koji je negovao Gvardiola od pre 15 godina: bez vertikalne igre, mala fizička snaga, bez prave kontre. Umesto da se okrenemo nemačkom stilu koji predstavlja Klop“, kaže Kapelo.

On kao pravi primer navodi Atalantu.

Jedino oni neguju taj nemački stil i pogledajte kakve imaju rezultate u Evropi. Tamo se igra u drugačijem ritmu, a mi nismo naviknuti na to. Možemo da pričamo o mlađim kategorijama, o strancima u našoj ligi, ali ključni problem je u pogrešnoj viziji fudbala. Mi smo nacija koja voli da odigra povratni pas skroz do golmana“.

Ima Kapelo ideju i ko je u Italiji trener čije su ideje najnaprednije.

„Nekad se iznenadim kada pročitam statistku sa utakmica. Vidim da je neki igrač dao 45 pasova, ali koliko njih je bilo unapred, onih koji otvaraju prostor? Trener Đenove Blesin je taj koji forsira Klopov stil i to je pravi put kojim bi trebalo da krene italijanski fudbal“, naglasio je Kapelo


tagovi

Fabio Kapelofudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara