Kapitenu Borjanu netaknuta mreža, Dejvid i Dejvis su klasa za Surinam (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 06:24

Mičel Donald presedeo na klupi za rezervne igrače u ubedljivom porazu svoje selekcije - 0:4

Reprezentacija Kanade nemilosrdno gazi konkurenciju u grupi B prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Severnoj i Centralnoj Americi. Iako je protivnik bila druga najkvalitetnija selekcija u grupi Surinam, nije postojala ni najmanja dilema po pitanju pobednika. Štaviše, viđeno je još jedno ubedljivo slavlje selekcije Džona Herdmana - 4:0 (1:0).

Kanađani posle četiri odigrana meča imaju fantastičnu gol razliku 27:1, a njihov kapiten Milan Borjan potrudio se da mreža i ovoga puta ostane netaknuta. Iskusni čuvar mreže na najvećim iskušenjima bio je u dva vezana napada u 11. minutu. Prvo je uspeo da odbrani neprijatan pokušaj Tajrona Šerija iz slobodnog udarca, a onda ga je pogledala sreća u sledećem napadu, kada je Šeraldo Beker uzdrmao prečku domaćeg gola.

Izabrane vesti

Ipak, čini se da su upravo ti trenuci naterali Kanadu da dodatno grupiše svoje redove, a onda je od 37. minuta, pa sve do kraja utakmice na delu bila razlika u klasi dva tima. Pre svega ona koju prave njeni najbolji igrači Džonatan Dejvid i Alfonso Dejvis.

Odlični dvojac učestvovao je u svakom od tri postignuta gola. Napadač Lila je postigao het-trik i asistirao Dejvisu kod prvog gola na utakmici, dok je levi bek Bajerna, pored pogotka, namestio dva gola Dejvidu i poslao upotrebljivu loptu u 77. minutu, kada je u kaznenom prostoru gostiju srušen Lukas Kavalini.

Kod selekcije Surinama, bivši kapiten Crvene zvezde Mičel Donald čitav meč je presedeo na klupi za rezerve igrače.

Grupa B:

Bermuda - Kajmanska Ostrva 1:1 (0:1)

/Hol 65 - Ebanks 23/

Kanada - Surinam 4:0 (1:0)

/Dejvis 37, Dejvid 59, 73, 77pen/



tagovi

Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara