(©Reuters)
(©Reuters)

Karabali ubio pauka, Defensa do preokreta u nadoknadi! Korintijans nije upao u zamku Hajncea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.08.23. | 05:10

Prštalo i u Kopa Sudamerikiani

Vatreno je bilo na startu nokaut faze Kopa Libertadores, prštalo je i u Kopa Sudamerikani. Nije bilo oštrih startova i crvenih kartona, ali jeste – golova. I dva preokreta. Drama na vrhuncu, posebno u Ekvadoru, gde je Defensa i Hustisija u prvom minutu nadoknade stiga do prednosti uoči revanša u Argentini – 2:1 (0:1).

Nikada na utakmicama Defense i Hustisije ne nedostaje golova, nije ni ovoga puta. Ali, najlepši nije delo Argentinaca, već Ekvadorca. Brajan Karabali otvorio je festival pogodaka. Ušao je sa levog krila u sredinu i raspalio po lopti. Poslao je navodeći projektil i „ubio pauka“. Od stative je lopta ušla u mrežu, međutim, to je sve što će iz Emeleka pamtiti.

Izabrane vesti

Pobedu su imali u šaci, jedna loša odbrana skupo ih je koštala. Lukas Prato je loptu prebacio preko glave, uvereni su bili domaći igrači da je Nikolas Fernades u ofsajdu – pomoćni sudija nije digao zastavicu. Sve je bilo čisto, a centarfor Defense i Hustisije je ostao sam kao duh i mogao je da bira stranu u koju će da puca. Unelo je to nemir u redove Emeleka, dalo je vetar u leđa gostima i totalna ofanziva brzo se isplatila.

Argentinci su krenuli na sve ili ništa i dobili – sve. Imao je sreće Gaston Tonji kod gola. Lopta je prošla kroz ceo kazneni prostor i stigla do njega. Isprva je promašio fudbal, ali mu se ukazala nova prilika. Zbunjeni su bili defanzivci Emeleka, nisu znali gde je lopta nakon što se ofanzivac Defense i Hustisije spetljao. Odbila mu se idealno, poklopio ju je i poslao pod prečku.

Vadila se Defensa i Hustisija na strani, a Korintijans na domaćem terenu. Brazilcima nije išlo u prvim mečevima Kopa Libertadoresa, ali zato jeste u Kopa Sudamerikani. Fortaleza je u Paragvaju nadigrala Libertad (1:0), nije imao dan Oskar Kardoso, pa za klub iz Asunsiona nije imao ko da postigne gol, a dobar rezultat pred revanš ostvario je i Korintijans – 2:1 (0:1).

Njuels Old Bojsi su poveli preko Markosa Portilja. Ispala je kompletna odbrana domaćina, a igrač argentinskog kluba bio je smiren. Odabrao je stranu, nije napravio grešku i pritisak se kod Korintijansa duplirao. Ipak, uspeo je sa njime da se izbori. Gosti su skrivili jedanaesterac sredinom drugog dela igre, Juri Alberto ga je realizovao, a dečak rođen 2005. godine doneo Venderleju Luksemburgu pobedu.

Luksemburgo je namirisao da bi Vesli mogao da bude tas na vagi koji će doneti prevagu. Gurnuo ga je u vatru, iako nema previše iskustva, i to mu se isplatilo. Fagner je probio po desnom boku, zavukao do golaut-linije, zavrnuo u šesnaesterac, a talentovani vezista smestio loptu u gol. Na jedvite jade je Korintijans izbegao zamku Gabrijela Hajncea.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak

Libertad - Fortaleza 0:1 (0:1)

/Ze Velison 20/

Sreda

Emelek - Defensa i Hustisija 1:2 (1:0)

/Karabali 5 - Fernandes 87, Tonji 90+1/

Korintijans - Njuels Old Bojs 2:1 (0:1)

/Alberto 56pen, Vesli 66 - Portiljo 45+4/

23.55: (1,40) Botafogo (4,60) Guarani (8,00)

23.55: (1,65) Estudijantes (3,60) Gojas (5,80)

Četvrtak

23.55: (2,55) San Lorenco (3,00) Sao Paulo (3,05)

Petak

02.00: (2,80) Amerika Mineiro (3,15) RB Bragantino (2,65)

02.00: (2,85) Njublense (3,15) LDU Kito (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaKorintijansNjuels Old BojsDefensa i HustisijaEmelekLibertadFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara