Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Karager o Havercu: Takvog igrača ne dovodite ako nemate jasnu ideju šta biste sa njim

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.01.21. | 16:58

Nekadašnji štoper Liverpula smatra da se Lampard muči sa pronalaženjem idealne pozicije za Nemca

Kada dođete u Premijer ligu u transferu vrednom 80.000.000 evra, ujedno i najvećem u datom prelaznom roku, kao što je slučaj sa Kajem Havercom, onda se od vas odmah očekuje ozbiljan doprinos. Ipak, jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta, nije uspeo da na Stamford Bidžu i ostalim stadionima na Ostrvu preslika fudbalsko znanje i umešnost koje je iz kola u kolo demonstrirao igrajući u Bundesligi. Pitaju se mnogi da li nemački ofanzivni vezista zaista bio potreban Frenku Lampardu, a isto pitanje je u glavi i Džejmija Karagera.

Nekadašnji fudbaler Liverpula se u kolumni koju piše za Dejli Telegraf bavio temom Kai Haverc, odnosno da li je Čelsi morao da posegne za transferom koji se u datom trenutku činio kao bomba letnjeg prelaznog roka. Brojke nekadašnjeg fudbalera Bajer Leverkuzena su preskromne – na 14 utakmica u prvenstvu postigao je samo gol i zabeležio dve asistencije. Dva gola je spakovao saigračima za pet nastupa u Ligi šampiona gde se nije upisao u strelce.

Izabrane vesti

Karager smatra da Lampard još uvek nije uspeo da Nemcu pronađe idealnu poziciju na kojoj bi njegov talenat mogao da dođe do izražaja.

“Gledam Haverca i pitam se da li je Čelsi baš morao da ga dovede ovog leta. Očigledno je da se radi o vrhunskom potencijalu, ali takve fudbalere ne kupujete ako nemate jasno definisanu ideju kako ćete ih uklopiti u mozaik. Počinjem da se pitam da li zbog toliko velikog broja napadačkih opcija Frenk još uvek ne uspeva da pronađe pravu formulu”, objasnio je nekadašnji štoper Redsa.

Na akviziciju sa Baj arene utrošena je trećina ukupnih transfer izadataka u letnjem prelaznom roku. Zbog korona virusa propustio je novembarske duele sa Šefildom i Njukaslom. Nakon toga je odigrao sedam duela, preciznije 253 minuta premijeligaškog fudbala tokom kojih su dve najznačajnije statističke kolone ostale prazne. U toj seriji utakmica i Plavci su počeli da padaju, kao i teorije da bi ove sezone mogli do titue.

“Možda je još uvek rano za Čelsi, ali Lampard iako verovatno nema najboljih 11 u Premijer ligi, svakako raspolaže jednim od najsnažnijih timova”, rekao je Karager.

Jasno je da je sa 80.000.000 utrošenih miliona na Haverca Čelsi verovao da je dobio fudbalera koji će praviti razliku upravo u trenucima kada ostatak tima ne može da pronađe adekvatno napadačko rešenje. Međutim, Mateo Kovačić u razgovoru za klupski sajt nije izrazio ni najmanju sumnju da će Haverc kad tad proraditi.

“Izuzetno mi se sviđa kao fudbaler I neverovatno je talentovan. Mislim da je veliko pojačanje za Čelsi. Biće veliki fudbaler, kako Čelsija tako i svetskog fudbala. Siguran sam u to. Ogroman je potencijal, igra elegantno, fali mu jedino da nauči da igra u Premijer ligi. To je izuzetno teško prvenstvo, gde se konstantno igra u visokom tempu, ali pitanje je vremena kada će se prilagoditi. Sve je bolji iz utakmice u utakmicu i uopšte ne strahujem da će pokazati pravo lice”, ispričao je Kovačić.



tagovi

Džejmi KaragerČelsiKai Haverc

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara