Majer (twitter.com/fcmidtjylland)
Majer (twitter.com/fcmidtjylland)

Karijera na nizbrdici: Zaboravljeni Maks Majer se oporavlja u Danskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 22:31

Nekada velika nada nemačkog fudbala potpisala za Midtjiland

Pre deset godina je bio najbolji strelac Prvenstva Evrope za omladince, tad se govorilo da je budućnost nemačkog fudbala, sa Pancerdivizijom je bio drugi na turniru u Slovenij, iza Holandije, ali sve posle toga u karijeri Maksa Majera predstavljalo je hod ka podnožju planine. Sad već 26-godišnji vezista srozao se do nivoa da više ne pripada čak ni drugom razredu evropskog fudbala, pošto se iz Turske preselio u Dansku.

Poslednjeg dana prelaznog roka Majer je iz Fenerbahčea prešao u Midtjiland. U pitanju je pozajmica do kraja sezone, s tim da lider prvenstva Danske ima opciju da na leto otkupi njegov ugovor pod uslovom da bude zadovoljan partijama igrača sredine terena. Mada, kako je igrao u Istanbulu – ne obećava. Samo 14 utakmica i tek jedan gol u neskladu su sa očekivanjima kakva su u Feneru imali kad su ga doveli na početku sezone.

Izabrane vesti

Zato su sad rešili da ga pošalji na pozajmicu. Majeru će možda „leći“, jer je Midtjiland u prilici da se bori za titulu (ima dva boda više od Kopenhagena), dok Fenerbahče u Turskoj poprilično zaostaje za Trabzonom i praktično je nemoguće da stigne lidera.

Maks Majer je najbolje partije pružao u Šalkeu, međutim, samoubilačka poslovna politika kluba iz Gelzenkirhena omogućila mu je da se 2018. preseli u Premijer ligu bez centa obeštećenja. Izabrao je Kristal Palas, a deluje da je baš na Sehurst parku počeo pad. U prvoj sezoni samo dva gola, u naredne dve nijedan, usledio je transfer u Keln, u pokušaju da se na bundesligaškim terenima vrati na stari nivo, ali se među Jarčevima zadržao samo šest meseci. Koliko i u Feneru. Isto će i u Midtjilandu.

Bez kontinuiteta.



tagovi

Maks MajerMidtjilandZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara