Karma je čudo: Vređao Vengera za sve pare, dobio retku priliku da brani i sve upropastio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 23:03

Runar Aleks Runarson tragičar očajnog Arsenala, Siti u polufinalu Liga kupa

Sve na Ostrvu može da se promeni – sigurnost Mančester Sitija na Etihadu je konstanta. Kako dođu Građani u crveni deo severnog Londona tako ubiju u pojam fudbalere Arsenala. Nešto posebno im i nije bilo teško usled saznanja da Tobdžije više liče na raspojasanu bandu nego na fudbalski tim, ali impresivno deluje podatak da je četa Pepa Gvardiole četvrti put uzastopno slavila u njegovom domu.

Ovoga puta u četvrtfinalu Liga kupa (4:1), koji će se pamtiti po velikom kiksu Runara Aleksa Runarsona, kojim su gosti overili trijumf, iako se i pre i posle trećeg gola – strelac je Rijad Marez iz slobodnog udarca – bili znatno bolji i mogli da slave ubedljivije.

Izabrane vesti

Dok je na semaforu pisalo 1:1, a Arsenal se nadao čudu, opalio je Alžirac iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, njegov šut jeste bio snažan, ne i precizan, išao je direktno u golmana Tobždija, lopta mu je doslovce probušila rukavice i prošla i završila iza leđa. Dovoljno da navijači slavnog kluba ocrne Runarsona i podsete kako je Islanđanin letos, neposredno pre transfera, morao da briše poruke po društvenim mrežama kojima je vređao Arsena Vengera.

Venger je definitivno najgluplji čovek na ovom svetu“, glasio je samo jedan od tvitova 2.000.000 evra plaćenog doskorašnjeg golmana Dižona.

Kako je karma čudo mogao je Runarson da se uveri brže nego što je pretpostavio. U Premijer ligi ne brani, Mikel Arteta mu ponekad pruži šansu u Ligi Evrope, susret sa Sitijem bio mu je idealna prilika da se nametne, pokuša da ugrozi neprikosnovenog Bernda Lena, čak mu je dobro počelo, jer je ukrotio zicer Gabrijela Žezusa, ali... Kiks s početka drugog poluvremena je neoprostiv.

Niti je Runarson isključivi krivac za brodolom Arsenala (u tom klubu odavno ništa ne funkcioniše), niti bi njegova greška trebalo da umanji jedno od najubedljivijih izdanja Mančester Sitija u poslednje vreme. Građani su se doslovce igrali fudbala, Gabrijel Žezus je prekinuo post dug 609 minuta, Rijad Marez dao peti gol iz slobodnjaka otkako je stigao u engleski fudbal, Fil Foden zaslužan za osam pogodaka Sitija u poslednjih 12 mečeva Liga kupa...

Ide Gvardiola po četvrti vezani pehar u ovom takmičenju. Ostale su mu još dve prepreke.

ENGLESKA, LIGA KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Brentford - Njukasl 1:0 (0:0)

/Silva 66/

Arsenal – Mančester Siti 1:4 (1:1)

/Lakazet 31 – Žezus 3, Marez 54, Foden 59, Laport 73/


Sreda

18.30: (6,00) Stouk (4,20) Totenhem (1,55)

21.00: (3,20) Everton (3,40) Mančester Junajted (2,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup EngleskeLiga kupMančester SitiArsenalRijad MarezRunar Aksel Runarson

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara