Borko Duronjić (©Starsport)
Borko Duronjić (©Starsport)

Kasno buđenje Radnika pod Bagdalom

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 18:23

Hajdarević i Duronjić matirali Čarapane u završnoj rundi osnovne faze prvenstva, no Radnik je i dalje najugroženiji tim u Mozzart Bet Superligi

(od izveštača Mozzart Sporta iz Kruševca)

U ritmu dalekom od superligaškog, koji je na neki način simbolizovao izostanak ambicije u oba tabora, Napredak i Radnik su nam ponudili fudbal bez mnogo duela i borbe, a, to spojeno sa malo interesantnih detalja, može se svesti pod jedno od lošijih izdanja Čarapana cele sezone, dok su Surduličani u tim okolnostima uspeli da iznedre jednu od retkih pobeda ove sezone. Hajdarević I Duronjić su golovima u Kruševcu uspeli da ostavi Radniku kakvu - takvu šansu pred ulazak u plej - aut Mozzart Bet Superlige, mada gosti i sa današnja tri boda (i mečom više) kaskaju velikih 14 koraka za zonom spasa - Napredak - Radnik - 0:2.

Izabrane vesti

U dresu Kruševljana pamtiće svoj prvi nastup u šampionatu omladinac Lazar Balević, a interesantnost je da su, osim njega, svi ostali u sastavu Čarapana podbacili, te ni odbrana ni ofanziva domaćina nije zaslužila prelaznu ocenu, a Radnik je takvu igru Napretka u dva navrata uspeo da kazni. I sasvim zasluženo, kao nešto motivisaniji rival, upiše još koji bod na svoj račun, koja će, prema svemu sudeći, ipak debelo platiti na kraju sezone.

Imali su Čarapani loptu u svojim nogama od početka susreta u Kruševca, ali je Radnik vrlo brzo uspeo da iznenadi domaćina. Već u 11. stigao je do prednosti posle odličnog proboja Anđelkovića po desnoj strani, koji je našao Hajdarevića, a njemu nije bilo teško da, nakon povratne lopte, matira debitanata Lazara Balevića na golu Napretka. A, bez obzira na primljeni gol u oba poluvremena, šesnaestogodišnji čuvar mreže Kruševljana bio je više nego dobar na svom prvom meču u Mozzart Bet Superligi.

Mogao je Napredak da uzvrati pogotkom već u narednoj akciji, no, za razliku od Hajdarevića, na povratnu loptu na suprotnoj strani nije na najbolji način odreagovao Majdevac, koji danas nije imao svoj dan pod Bagdalom. Iako se očekivalo da domaćin još silovitije krene ka golu Ranđelovića, njega je do kraja poluvremena mogao da matira još samo njegov saigrač, Milićević, koji je ne baš spretno izbacio loptu u korner u jednoj situaciji.

Da je Luka Čumić bio koncentrisaniji u dve izgledne prilike, mogao je da potvrdi pobedu Radnika, ali je "samo" u prvi plan u timu Čarapana izbacio mladog Balevića. Probao je Gaćinović da ulaskom Marjanovića, Sadikovića i Stanojlovića da ubrza svoju ekipu do kraja susreta, ali više nego skromno izdanje domaćina smo videli u ovom kolu.

Radnika je to još jednom uspeo da kazni i preko Duronjića, koji je bio jedan od raspoloženijih na današnjem meču, potvrdu pobedu par minuta pre kraja meča i ostavi svom timu matematičku šansu za opstanak u ligi. Mada će svaki meč timu iz Surdulice do kraja sezone biti kao veliko finale...

NAPREDAK - RADNIK - 0:2 (0:1)

/Hajdarević 11, Duronjić 88/

Stadion Mladost, Kruševac 

Sudija: Đorđević N.

NAPREDAK: Balević 6 - Jovanović S. 5, Marinković 5,5, Mršić 5, Vukajlović 5,5 - Ljubomirac 5 (od 46. Marjanović 5), Krstić 5 (od 85. Bojović -), Zličić 5,5 (od 67. Sadiković -) - Bastajić 5, Jovanović Đ. 5 (od 67. Stanojlović -), Majdevac 5

RADNIK:Ranđelović 6,5 - Gašić 6, Vranjanin 6, Milićević 6, Kadijević 6 (od 60. Jović 6) - Oreščanin 6,5, Rustemović 6 - Anđelković 7 (od 90. Stanojević-), Hajdarević 7 (od 60. Bogdanović 6,5), Duronjić 7 (od 90. Stojanović -) - Čumić 5,5 (od 75. Kunić -)

Igrač utakmice: Borko Duronjić (Radnik) 7


MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

Napredak - Radnik 0:2 (0:1)

/Hajdarević 11, Duronjić 88/

Vojvodina - TSC (u toku)

Crvena zvezda - Železničar (u toku)

19.15 (2.95) Čukarički (3.40) Partizan (2.40)

Ponedeljak

16.00 (2.30) Novi Pazar (3.35) Radnički Niš (3.15)

18.00 (2.40) Mladost Lučani (3.20) IMT (2.85)

18.00 (2.35) Spartak (3.30) Javor (3.10)

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)



tagovi

Napredak KruševacRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara