Kejn u neverici (© Reuters)
Kejn u neverici (© Reuters)

Kasno ste se setili: Totenhem se naljutio na Siti i sad ne pušta Kejna ni za 180.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 13:17

Danijel Levi okrenuo ćurak

Taj varljivi fudbal. Šta danas jeste, sutra nije. Čini se da će se opet potvrditi zlatno pravilo da posao nije gotov sve dok se papiri ne potpišu. Mesecima je planeta brujala o prelasku Harija Kejna u Mančester Siti, međutim, sva je prilika da kapiten reprezentacije Engleske ostaje u Totenhemu.

Do veleobrta je došlo isključivo zbog ćudi Danijela Levija. Predsednik kluba iz Londona iznervirao se na čelnike Građana što su odugovlačili sa slanjem zvanične ponude i prema informacijama sa Ostrva sad namerno ne želi da pusti špica, taman da mu arpaski vlasnici aktuelnog prvaka ponude 180.000.000 evra na koliko je isprava cenio Kejna. Kao razlog što je Levi udario kontru Mančester Sitiju navodi se činjenica da je nova sezona Premijer lige počela, a da je do kraja prelaznog roka ostalo 17 dana, pa na stadionu Vajt Hart Lejn smatraju da je to premalo vremena da bi pronašli odgovarajuću zamenu za gol-mašinu. Posebno što je ozbiljnih opcija sve manje i što je veliko pitanje da li bi Inter, posle prodaja Romelua Lukakua, pristao da ostane i bez Lautara Martineza, iako je Totenhem ranije označio Argentinca potencijalnom zamenom.

Izabrane vesti

Britanci navode da se Leviinače užasno težak pregovarač – našao uvređenim što je Mančester Siti prvo doveo Džeka Griliša iz Aston Vile, tek onda krenuo u akciju sa ciljem da angažuje Kejna. Ego mu je povređen i navodno uopšte ne želi da posluje sa Građanima, mada ima i onih koji veruju da je reč samo o psihološkoj igri pred derbi prvog kola prvenstva (17.30). Ponude nema, a kad je tako, onda u Totenhemu smatraju da mogu lakše da kontorlišu situaciju.

Isprva je delovalo da će Levi popustiti. Pred kraj prethodne sezone Hari Kejn je obavestio klub da želi da ide, verovao da će mu predsednik izaći u susret vrednujući njegov doprinos igrama i rezultatima u poslednjih osam godina, međutim... Levi je igrao mudro, odugovlačio, sačekao da prođe Prvenstvo Evorpe, pa da se centarfor odmori i sad igra na kartu Sitijevog kasnog javljanja, mada je od početka „mirisalo“ da ne želi da se odrekne takvog fudbalera.

Kejn se maltene dogovorio sa Sitijem. Trebalo je da potpiše ugovor na pet godina, da zarađuje godišnje oko 24.000.000 evra, bude jedan od plaćenijih fudbalera današnjice, ali izgleda da od toga neće biti ništa. Bar ne još.

Ugovor mu ističe 2024.


tagovi

Mančester SitiTotenhemHari KejnDanijel Leviletnji prelazni rok 2021Transferi

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara