Šmahjel (© Reuters)
Šmahjel (© Reuters)

Kasper Šmajhel napušta Lester, ide u Nicu, menja ga Vlahodimos

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 16:32

U domino efektu Vladan Kovačević kao najbolji golman Poljske bi trebalo da pređe u Benfiku

Duže od deceniju među stativama Lestera, ali kako svakoj vezi – koliko god bila čvrsta – dođe kraj, tako se čini izvesnim da Kasper Šmajhel napušta King pauer stadionu. Štaviše, seli se i sa Ostrva, u kontinentalni deo Evrope.

Danski reprezentativac je prihvatio ponudu Nice i vrlo brzo bi trebalo da se otisne u Francusku, kako bi na Azurnoj obali zamenio Valtera Beniteza, pošto je Argentinac posle sjajne sezone postao član holandskog PSV-a. Prvi izbor Nice za novog čuvara mreže bio je Jan Zomer, ali kako Borusije iz Menhengladbaha nije želela da se odrekne Švajcarca, potraga je nastavljena i možda je ispalo još bolje po člana Lige 1, jer Šmajhel brani izvanredno za Lisice.

Izabrane vesti

Mada, ostala mu je samo završna godina ugovora i Lester planira zaokret, te je voljan da pusti Kaspera. I to besplatno ako nađe klub van Premijer lige, kako ne bi pojačavao konkurenciju. Javila se Nica i na taj način će dobiti sjajno pojačanje, čoveka koji je učestvovao u osvajanju titule 2016, FA kupa i Komjuniti šilda prošle godine, a dvaput proglašavan za najboljeg igrača kluba.

Jedino što je Lester zahteva da posao ne bude realizovan dok ne dovede novog golmana. Prvi favorit da dođe na stadion King pauer je Odiseas Vlahodimos. S tim što i u tom slučaju postoji začkoljica: Benfika je voljna da se odrekne Grka, međutim, prvo mora da mu nađe adekvatnu zamenu. Kako pišu portugalski mediji, na Lužu su pikirali Vladana Kovačevića.

U pitanju je momak rođen u Banjaluci 1998. godine. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama tamošnjeg Željezničara, kasnije se preselio u Sarajevo, koji ga je leta 2021. prodao poljkom Rakovu za 300.000 evra. Stasiti čuvar mreže (visok 192 centimetara) je bio jedan od oslonaca ekipe koja je završila drugu sezonu uzastopno na vicešampionskoj poziciji u prvenstvu, ali je zato, između ostalog baš zahvaljujuči Kovačeviču, osvojila Kup Poljske i Superkup Poljske.

Kovačević je na 27 prvenstvenih utakmica primio samo 24 gola, izvanredne partije u novoj sredini donele su mu status najboljeg golmana Ekstreklase, a sad će verovatno i ugovor sa Benfikom. Samo da Kasper Šmajhel pokrene domino efekat.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Kasper ŠmajhelLesterRakovVladan Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara