Katar nije zalutao u Južnu Ameriku, Katar igra sjajan fudbal! I daje sjajne golove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 23:05

Paragvaj ne zna šta ga je snašlo

Katar na prvenstvu Južne Amerike? Geografski ne pripada, ali fudbalski nije zalutao.

Aktuelni šampion Azije je danad debitovao na Kopa Amerike i nije razočarao. Katar je remizirao sa Paragvajom pošto je uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka i golovima u drugom poluvremenu izbori konačnih 2:2. I ne može se reći da je nezasluženo. Katar nije bio fudbalski inferiornija ekipa od Paragvaja. Naprotiv.

Izabrane vesti

Katar je prošle zime osvajanje prve titule šampiona Azije napravio najveći uspeh u istoriji svog fudbala, a sada je i na Kopa Amerika pokazao da ima dobru ekipu. Katarci se pripremaju za Mundijal čiji su domaćini za tri godine, probaju se protiv jakih timova i iz ovakvih testova izvlače korist.

Paragvaj je na idealan način otvorio utakmicu. Oskar Kardozo je iz penala u četvrtom minutu načeo Katara i posle toga je Paragvaj mogao da igra svoju igru. A ona tradicionalno znači da se pre svega vodi računa o svom golu i da se brani rezultat. Ipak, paragvajska defanziva nije više tako jaka kao nekada kada su odolevali najboljim timovima sveta i Južne Amerike. Katarci su stvarali šanse u prvom poluvremenu i nisu imali sreće da dođu do zasluženog izjednačenja.

Kada je Derlis Gonzales posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu, postigao sjajnu golčinu za 2:0, izgledalo je da je Paragvaj prelomio utakmicu i da su Katarci svoje šanse prokockali.

Međutim, gosti iz Azije se nisu predavali, smireni selektor Feliks Sančez je insistirao da tim nastavi da igra kao i do sada. Kroz posed lopte, pas igru, strpljivo i mirno... Paragvajcima bi to nekad bila idealna situacija, ali večeras su loše procenili svoje defanzivne kapacitet. Najbolji katarski igrač Ali Almoez je spektakularnim golom u 68.  minutu vratili Arape u igru.

A onda malo španske tiki-take u arapskom izvođenju. Sančez ih je naučio kako se igra fudbal. Prelepu akciju u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača je golom uz malo sreće krunisao Bualem Kuki.

Katar je zasluženo izjednačio, Paragvaj je pokušao da se oporavi od šoka, ali bilo je kasno... Naredni meč u grupi Paragvajci igraju protiv Argentine, Katar će pokušati da iznenadi i Kolumbiju.

KOPA AMERIKA - 1. KOLO GRUPNE FAZE

GRUPA A

Subota
Brazil - Bolivija 3:0 (0:0)
/Kurinjo 50pen, 53, Everton 85/

Venecuela - Peru 0:0

GRUPA B

Subota
Argentina - Kolumbija 0:2 (0:0)
/Martinez 71, Zapata 86/

Nedelja
Paragvaj - Katar 2:2 (1:0)
/Kardozo 4 penal, Gonzales 57 - Almoez 68, Kuki 77/

GRUPA C

Nedelja
23.55: (1,80) Urugvaj (3,40) Ekvador (5,00)  /TV Arena sport/

Ponedeljak
21.00: (8,00) Japan (4,20) Čile (1,45)  /TV Arena sport/

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara