Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kecbaja pred utakmicu sa Partizanom: Formirali smo tim za mesec dana, fenomen je i plasman u grupu

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.09.21. | 13:37

Strateg Anortozisa naglašava težinu zadatka, ali ne skriva nadu u iznenađenje

Plasmanom u grupnu fazu Lige konferencije Anortozis je ostvario veliki uspeh te rasterećeno dočekuje jesenje izazove. Međutim gostovanje Partizana zakazano za sutra od 21 čas Kiprani dočekuju u nadi da bi niz mogli da nastave novim prijatnim iznenađenjem što je na konferenciji za medije istakao i Temur Kecbaja, trener Anortozisa.

Izabrane vesti

"Ovo je definitivno veliki dan za naš tim, prva utakmica u Ligi konferencije. Veoma nam je važno da imamo podršku pubilke, ovo je idealna prilika za sve koji vole Anortozis da dođu i podrže ga. Igramo protiv rivala koji ima evropsko iskustvo. Spremni smo i uz pomoć navijača možemo da stignemo do pobede", rekao je Gruzin.

Procene su da će na stadionu u Nikoziji biti preko 5.000 gledalaca, a strateg Anortozisa naglasio je da, iako je cilj bio plasman u grupnu fazu, njegov tim neće prihvatiti ulogu pukog statiste.

"Od početka smo govorili da je cilj plasman u grupnu fazu i to smo postigli, ali apetiti rastu. Sada kada smo prošli, želimo da osvojimo tri boda i nastavimo dalje. Partizan je jako dobra ekipa, pobedio je u svih sedam utakmica u Srbiji i očekuje nas težak izazov. Spremni smo, pogotovo u ovakvim utakmicama posao trenera nije tako težak kao na primer u prethodnoj prvenstvenoj utakmici. Tim će biti znatno motivisaniji".

Upravo prethodna utakmica u kojoj je njegov tim poražen od Dokse (0:2) predstavljala je opomoenu kiparskom klubu.

"Poraz u prvenstvu od Dokse nema veze sa izazovom koji nas očekuje. Nažalost, izgubili smo na početku prvenstva Kipra, postoji razlog zašto smo razgovarali mnogo puta, ali nažalost ništa se nije promenilo".

Izlazak na međunarodnu scenu sa sobom nosi i značajan finansijski benefit za kiparske uslove što važnost rezultata čini još većom.

"Kiparski fudbal predstavlja samo gubitak, dok od ovog događaja dobijate novac. Možemo da tvrdimo da tvrditi da idemo dalje i to ćemo pokušati da učinimo. Uvek postoji stres, prijatan. Ostvarili smo najveći cilj koji smo imali. Želimo da postignemo nešto i u grupi, ali to nas ne opterećuje. Niko nam neće reći da nismo uspeli. Novi tim smo formirali za mesec dana uz igrače na pozajmici i činjenica da učestvujemo u grupnoj fazi je fenomen. Skoro polovina tima je otišla, ali doveli smo dobre igrače i tu smo".

Kecbaja je istakao da za sutrašnji duel u konkurenciji neće biti Kristofi i Hambardžumijan, ali je potom naglasio da ni rival nije u idealnoj situaciji s obzirom da ga već u nedelju očekuje večiti derbi.

"Partizan je tim pun iskusnih fudbalera. Za njih je najveća utakmica sa Crvenom zvezdom, ali to ne znači da će nam olakšati. Imaju igrače koji su igrali na mnogo višem nivou. Dobro su organizovan tim. Ofanzivno je veoma jak, ali ne želim da pričam o imenima", kazao je strateg Anortozisa.

Josef Hušbauer, vezni fudbaler Anortozisa, posebnu pažnju je usmerio na crno-bele strance.

"Očekujem izbalansiranu i ujednačenu utakmicu. Oba tima će pokušati da izbegnu greške, nadam se da ćemo osvojiti ceo plen. Partizan je veoma dobar tim. Rikardo i Natho su veoma opasni, ali i mi smo dobar tim što smo pokazali u utakmicama sa Rapidom i Ber Ševom", izjavio je Čeh.


tagovi

Temuri KecbajaAnortozis

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara