Najnovije vesti

Stanojević pred put na Kipar: Naravno da mislimo i o Crvenoj zvezdi, moraćemo da rotiramo

Vreme čitanja: 2 minuta

Aleksandar Stanojević (©FK Partizan)

Partizanov trener oprezan pred okršaj sa Anortozisom

Premijerno izdanje Lige konferencije i rašireni optimizam među navijačima Partizana, uverenih da crno-beli u konkurenciji Genta, Flore i Anortozisa mogu ne samo da prođu u nokaut fazu takmičenja no i da tamo igraju bitnu ulogu. Trener Aleksandar Stanojević pred put na Kipar za okršaj sa Anortozisom na startu takmičenja trudi se ipak da spusti tenziju upozoravajući da u Evropi neće biti lakih mečeva, a ističe i da crno-beli moraju da vode račune i o predstojećem večitom derbiju sa Crvenom zvezdom.

Prvo ipak Anortozis i nekako potcenjivačko razmišljanje srpske javnosti, koja je Partizanu već upisala prva tri boda.

Mi se prema svima ophodimo tako, smatrajući da smo grandiozni. A na Kipru se nije slavio od šezdeset i neke. Zato ne vidim razlog da budemo baš toliki optimisti, iako smo mi klub koji često igra evropska takmičenja i imamo čemu da se nadamo. Istorija nas uči da respekt mora da postoji”, kaže Stanojević pred put u Nikoziju.

Četvrtak, 21.00: (3,50) Anortozis (3,25) Partizan (2,30)

Ne traži alibi unapred, ali ne dozvoljava ekipi da se opusti.

Idemo da se odmerimo sa direktnim konkurentom za prolazak u narednu rundu takmičenja. Analizirali smo ih, gledali utakmice, temeljno se bavili njima, potpuno smo spremni. Igraju sa četiri defanzivca pozadi, imaju veoma iskusnog napadača, snažnog, visokog… Imaju dosta internacionalaca koji znaju da igraju Takođe, iskustva naših klubova na Kipru u proteklim sezonama nisu bila dobra, pa ulazimo u meč maksimalno oprezni i motivisani”.

Doduše, još nategnutija atmosfera tradicionalno je u kvalifikacijama za evrokupove, kada se suštinski odlučuje o sezonama srpskih klubova. Sada bi i crno-belima moglo da bude malo lakše?

Jesmo nešto rasterećeniji, ali imamo i obavezu da nešto uradimo. Kod nas u Partizanu je uvek pritisak, iako je lakše igrati u grupi nego u kvalifikacijama, to je činjenica”.

Očekujemo dakle uobičajenu, napadačku igru Partizana?

Pokušaćemo da igramo ofanzivno, sa ofanzivnim sastavom, a da li ćemo se nametnuti to ćemo da vidimo”.

NARAVNO DA MISLIMO I O CRVENOJ ZVEZDI

Dodaje Stanojević i da nimalo ne brine zbog vremenskih uslova na Kipru, pa ni domaćinske atmosfere za Anortozis. Ali priznaje da će bar u jednom delu crno-beli misliti i na predstojeći večiti derbi sa Crvenom zvezdom, u nedelju u Superligi.

Razmišljamo, naravno, još od pre dve nedelje, to je prirodno. Imamo fokus na Kiprane, ali tu je uvek i derbi… Moraćemo nekoliko igrača da rotiramo, imamo mečeve na tri dana i gledaćemo da sastav iskombinujemo računajući oba meča koja slede”, završava Stanojević.

Favoriti i notifikacije:

FK Partizan

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva