©Reuters
©Reuters

Keln stradao u Lajpcigu: Roze posle Zvezde ubacio trećeg štopera, prvi put promenio sistem i raspucao napad! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 20:26

Lajpcig prvi put zaigrao u formaciji 3-5-2, sa izuzetno ofanzivnim bekovima Raumom i Henriksom, koji su u saradnji sa raspoloženim Simonsom predstavljali nerešivu enigmu za odbranu ekipe Štefena Baumgarta - 6:0

Svaki prvenstveni meč koji stiže nakon onog evropskog sa sobom nosi poseban rizik, što je Lajpcig osetio na svojoj koži posle okršaja sa Mančeser Sitija, kada je odigrao bez golova na svom terenu protiv Bohuma, pa je Marko Roze bio svestan da mora da napravi prave promene u svom timu nakon meča sa Crvenom zvezdom. A ona ključna promena ticala se formacije. Odlični strateg se prvi put ove sezone odrekao formacije 4-2-2-2, zaigrao u sistemu 3-5-2 i pogodio pravo u metu!

Lajpcig je odigrao verovatno najbolje prvo poluvreme ove sezone i protsto samleo užasni Keln, koji će teško izbeći odlazak u Cvajtu, ako se nešto pod hitno ne promeni u igri ekipe Štefena Baumgarta - 6:0 (4:0).

Izabrane vesti

Menjao je Roze formaciju, ali i igrače. Iz veznog reda je ispao Emil Forsberg, a odbranu pojačao Lukas Klosterman. Hajdara je u manevru zamenio umornog Kevina Kampla, dok je u napadu Timo Verner zaigrao umesto Jusufa Poulsena.

Iako je Lajpcig imao jednog igrača više u odbrani nego u meču sa Zvezdom, Rozeov tim je zaigrao ofanizvnije nego u okršaju sa crveno-belima, pošto su bekovi David Raum i Bendžamin Henriks zaigrali na krilnim pozicijama i potpuno raširili protivničku odbranu. To je omogućilo Ćaviju Simonsu da potpuno poremeti igru Kelna. Menjao nekadašnji član Barsine La Masije pravac, imao apsolutnu slobodu u igri, pa je namestio dva gola Luisu Opendi.

Simons je sjajno sarađivao upravo sa krilima, koji su bili stalno u višku i učinili ključnu prevagu na terenu. Sve je krenulo od penala koji je u pogodak u 15. minutu postigao Timo Verner. Prethodno je sjajan posao odradio Hajdara, koji je ušao u putanju mladom Eriku Martelu, koji ga je potom srušio, a arbitar Brand pokazao na belu tačku.

Pomenuti bekovi su za odličnu partiju nagrađeni u 43. minutu, kada je Herkiks centrirao, a Raum postigao drugi gol ove sezone u Bundelsigi. Lopta je udarila u stativu, a potom se od nesrećnog Marvina Švabea.

Drugo poluvreme je pokvarilo raspoloženje Marku Rozeu, ali ne zbog dešavanja po pitanju konačnog rezultata, već zbog povreda koje su doživeli Timo Verner i Dani Olmo. Vernera je u 63. minutu zamenio Bamgartner, dok je Olmo zaigrao umesto Ćavija Simonsa. Ipak, nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama se na terenu zadržao samo sedam minuta, pošto je doživeo povredu Ramena. Baš stresna situacija za španskog reprezentativca, koji je nedavno pauzirao zbog povrede kolena.

Roze je umesto Olma u igru ubacio Fabija Karvalja, a kasnije je odmorio i Opendu i Rauma, pa su minute dobili Kristofer Lenc i Benjamin Šeško.Lajpcig je u drugom poluvremenu potpuno oborio ritam, držao kontrolu utakmice, ali sa akcentom na umerenu potrošnju energije. Posao mu je olakšalo i isključenje Matijasa Olsena u 80. minutu utakmice. Ipak, to ipak nije bilo sve po pitanju konačnog rezultata, za šta je bio odgovoran motivisani Šeško, koji je pogodio u 88. minutu utakmice, dok je konačan rezultat postavio Kristofer Baumgartner u nadoknadi utakmice.

Da nije bilo pomenutih povreda, ovo bi bilo perfektno veče za Rozeov tim, koji se vratio na četvrto mesto, sa tri boda zaostatka u odnosu na vodeći Bajern. Do meča sa Crvenom zvezdom na stadionu Rajko Mitić (7. novembrar, 21.00), ekipu sa Red Bul arene očekuju dva gostovanja - Volfzburgu u Kupu Nemačke i Majncu u Bundesligi.


BUNDESLIGA – 9. KOLO

Petak

Bohum - Majnc 2:2 (1:0)

/Šteger 21p, Šloterbek 82 - Šloterbek ag 59, Kraus 96/

Subota

Augzburg – Volfzburg 1:2 (1:2)

/Tic 17 – Vind 35, Majer 43pen /

Menhengladbah – Hajndenhajm 2:1 (1:1)

/Plea 4, 52 – Dinkči 38/

Bajern Minhen – Darmštat 8:0 (0:0)

/Kejn 51, 69, 88, Sane 56, 64, Musijala 60, 76, Miler 71/

Štutgart – Hofenhajm 2:3 (0:2)

/Fuhrih 61, Undav 74 - Promel 5, Veghorst 21 pen, Skov 66/

Verder – Union Berlin 2:0 (1:0)

/Knohe 38 ag, Dukš 75/

RB Lajpcig - Keln 6:0 (4:0)

/Verner 15, Openda 40, 45+3, Raum 43, Šeško 88, Baumgartner 90+1/

Nedelja

15.30: (3,10) Ajntraht Frankfurt (3,50) Borusija Dortmund (2,25)

17.30: (1,30) Bajer Leverkuzen (5,80) Frajburg (9,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ćavi SimonsDavid RaumBendžamin Henriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara