©Starsport
©Starsport

Kiković napustio Novi Pazar, sledeća destinacija Lazarevac

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 21:52

Kraj saradnje posle 60 odigranih utakmica

Novi Pazar pojačava redove za trku na dva domaća fronta, ali paralelno ima i odlazaka. Plavi su ostali bez Danka Kikovića, s kojim se sporazumno raskinuta saradnja inicijalno važeća do kraja polusezone, a iskusni vezista pojačaće Kolubaru.

Nekadašnji omladinac Porta ostaće u lazarevačkom prvoligašu godinu dana, uz opciju produžetka saradnje za još 12 meseci, ako se izbori povrtak među superligaše.

Izabrane vesti

"Rastanak je prošao u najboljem redu. Posle dve i po godine, teško je, ali sve je to fudbal. Idem dalje, u drugi klub sa velikim ambicijama. Željan sam igre", kaže Kiković.

Pazarci su licencirali Kikovića za Mozzart Bet Superligu 2023/24, koju su otvorili pobedom na Džaizkoin areni nad kragujevačkim Radničkim 1923 (2:0), a 28-godišnji igrač sredine terena ceo meč odgledao je sa klupe za rezerve.

Bilo je evidentno da trenutno nije u ozbiljnim planovima šefa struke Dragana Aničića, što važi i za još nekolicinu fudbalera, pre svih na proletos standardnog Nikolu Bogdanovskog, te nedavno pristigle Stefana Mihajlovića i Sava Arambašića, koje klub nije prijavio za elitnu ligu Srbije.

Kiković je u Novi Pazar došao u zimu 2021. iz Žarkova. Pre toga bio je i u Inđiji, dok je u najjačoj srpskoj diviziji branio još boje lučanske Mladosti i Javora. Igrao je i za BSK Borču, IMT i Lokomotivu iz Beograda, Srem iz Jakova i obrenovački Radnički.

U dresu Novog Pazara je na 60 zvaničnih utakmica postigao tri gola i upisao dve asistencije.

"Bilo mi je lepo u Pazaru, gde za sve ovo vreme nikada nisam bio sam. Pratiću Pazarce na putu ka Evropi, mislim da to mogu. Verujem da sa ovim timom mogu daleko da doguraju, da odu stepenicu više u odnosu na prošlu sezonu i dođu do petog mesta vrednog evropske scene", biranim rečima govori o sad već bivšem klubu sjajni momak Danko Kiković.



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarDanko Kiković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara