Foto: AFP
Foto: AFP

Klasik se završio pre nego što je počeo: Porto za sedam minuta nokautirao Benfiku, Orlovi izbegli bruku

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 23:44

Lisabonskom timu ni igrač više čitavo drugo poluvreme nije pomogao da se vrati u meč - 3:0 (3:0)

Brzo, lako i efikasno, kao da se ne radi o Klasiku portugalskog fudbala, Porto je deklasirao Benfiku u osmini finala Kupa. Pola sata, toliko je ekipi Serža Konseisaa bilo potrebno protiv najljućeg rivala da na svom Dragau overi plasman u narednu rundu - 3:0 (3:0).

Očekivali smo, s obzirom na istorijat međusobnih okršaja i trenutno stanje u Primeiri (deli ih četiri boda), neizvesnu borbu do samog kraja, a zapravo je sve bilo gotovo pre nego što je počelo. Zmajevi su u ranoj fazi utakmice nokautirali lisabonsku ekipu, već posle samo pola sata imali tri gola prednosti, a može Žorž Žezus da bude i zadovoljan j zadovoljan krajnjim rezultatom, jer iako je imao igrača više čitavo drugo poluvreme, mogao je da doživi i veću bruku.

Izabrane vesti

Kada primite gol "iz svlačionice", teško da epilog može da bude drugačiji. Porto je otvorio utakmicu kako se samo poželeti može, poveo je posle svega trideset sekundi igre zahvaljujući katastrofalnoj reakciji čitave odbrane kod auta sa leve strane - pre svih Andrea Almeide - koju je iskoristio Evanilson.

Minut sedmi - 2:0. Ponovo slaba intervencija odbrambenih igrača Benfike, Leite je loše izboksovao loptu, Vitinja natrčao na nju i lob udarcem prebacio inače rezervnog čuvara lisabonskog tima koji je bio daleko od gol-linije.

Ošamućena Benfika je pokušala da se eskpresno vrati, Darvin Nunjez je pogodio sredinom prvog dela, ali mu je pogodak poništen zbog ofsajda. I umesto povratka u život, nazad na pod. Još jednom Evanilson, ovog puta posle timske akcije, Luis Dijaz je dobio dubinsku loptu iz poslednje linije, zalomio čuvara i ostavio povratnu loptu Brazilcu koji je pogodio sa ivice šesnaesterca. Evanilson je u samom finišu prvog dela malo pokvario utisak, pošto je zbog udaranja laktom Žoaa Marija zaradio isključenje i dao priliku Benfiki da se vrati u meč.

Umesto toga, umalo katastrofa za lisabonski tim. Početkom drugog dela Dijaz je još jednom bio nesebičan, u zicer situaciji pokušao da proigra saigrača umesto da šutira, a samo koji minut kasnije Mehdi Taremi je posle prodora Zaidu po desnom boku sa druge stativu umesto nebranjene mreže zatresao stativu.

Do kraja meča poništen je po gol na obe strane, prvo šest minuta pre kraja Nikolasu Otamendiju, koji je nedugo zatim dobio i drugi žuti karton, a potom i Seržu Oliveiri u dubokoj nadoknadi. Obojici zbog ofsajda u začetku akcija.


KUP PORTUGALIJE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Tondela – Estoril 3:1 (1:1)

/Dantas 45+3, Boseli 51, Dos Anjos 69 – Ruiz 18pen/

Famalikao – Portimonense 1:1 (0:1) penalima 2:4

/Nasimento 82 – Boa Mort 45+2/

Sreda

Leka – Paredes 1:1 (1:1) penalima 6:5

/Nani 27 – Ismael 41pen/

Kasa Pia – Sporting L. 1:2 (1:1)

/Žota 9 - Koates 33, Sarabija 59/

Četvrtak

Mafra – Moreirense 3:1 (1:1)

/Bura 43pen, Barselos 79, Andrezinjo 85 - Jan 27/

Rio Ave - Belenenses 1:1, posle penala 6:5

/Gomeš 42 - Pedro 9/

Vizela - Braga 1:0 (1:0)

/Moreira 9/

Porto - Benfika 3:0 (3:0)

/Evanilson 1, 31, Vitinja 7/


tagovi

Kup PortugalaKup PortugalijePortoBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara