Detalj s derbija
Detalj s derbija

Klasiko mažestoso u punom sjaju: Umalo tuča, povreda strelca Kaljerija, Sao Paulo za klasu bolji (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.10.21. | 02:53

Rožerio Seni nadmudrio Silvinja, prvi trijumf posle šest uzastopnih ligaških remija

Nesumnjivo su namere Ernana Krespa bile najbolje u kratkom mandatu na klupi Sao Paula, ali ako je suditi po tome kako velikan sa Morumbija igra od njegovog odlaska s klupe, sve ukazuj da ipak nije dorastao izazovu.

Vratio se u svoj klub Rožerio Seni da ugasi vatru i ubrzo najavio preporod tima! Posle remija protiv Seare, inače šestog uzastopnog u poslednjih mesec dana, Sao Paulo je slavio u jubilarnom 350. Klasiku mažestosu protiv ljutog rivala Korintijansa sa minimalnih 1:0 (1:0) i krenuo uzlaznom putanjom na tabeli. Tradicija se nastavlja, Korintijans ni jedanaestu godinu nije uspeo da pobedi kao gost...

Izabrane vesti

Seni je pokazao veći trenerski kvalitet i takt u odnosu na Silvinja u njihovom osmom sudaru, odnosno prvom u novim ulogama, pa nije preterano konstatovati da je Sao Paulo bio za klasu bolji rival, te da minimalni rezultat ne pokazuje najbolje pravi odnos snaga.

Vole južnoamerički fudbalski stručnjaci često da kažu kako Silvinjo trenerskim karakterom najviše podseća na svog dugogodišnjeg mentora, sadašnjeg selektora Brazila Titea, ali moraće to nekadašnji defanzivac Korintijansa, Arsenala, Selte, Barselone i Mančester Sitija da pokaže kroz rezultate. Večeras nije to izgledalo nimalo dobro, pošto je njegov Korintijans uglavnom bio u podređenom položaju, što se često oslikavalo i kroz nervozu gostujućih igrača. Pogotovo ta nemoć tima iz okruga Tatuape upada u oči kada se vidi koliki potencijal ima na raspolaganju Silvinjo... Samo ga još ne koristi na pravi način, pogotovo u sistemu 4-1-4-1, gde ekipa očigledno nema potreban balans da bi ozbiljnije ugrozila rivala.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

S druge strane Seni tih problema nije imao. Uprkos brojnim izostancima zbog povreda, Sao Paulo je apsolutno vodio glavnu reč na terenu gotovo ceo meč. Korintijans se nakratko probudio tek u završnici susreta, kada je Tijago Volpi dvaput stavljen na ozbiljne muke, ali osim toga sve se uglavnom vrtelo ispred gola Kasija.

Odluka Rožerija Senija da precrta Krespov sistem s trojicom štopera pozadi i pređe na sistem sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji i dvojicom napadača ispostavila se kao najbolja za ovaj tim. Sao Paulo deluje mnogo konkretnije u fazi napada, opasnije, lopta se često vrtela oko šesnaesterca Korintijansa, samo će sada Senijevi puleni morati da porade malo na završnici s obzirom da su se propisno ispromašivali.

Već u 4. minutu utakmice prvi put se zatresla mreža Korintijansa. Lusijano je bio strelac, ali je VAR sistem pokazao da je napadač Sao Paula bio u minimalnom ofsajdu. Nije dugo vremena prošlo pre nego što su se navijači na Morumbiju zaista radovali golu. Reinaldo je istrčao kontru po levom boku, poslao oštru loptu na peterac gde se Džonatan Kaljeri najbolje snašao, postavio nogu na pravo mesto i samo prosledio loptu u mrežu.

Argentinski napadač postigao je 19. gol u dresu Sao Paula kroz dva mandata, bio je maksimalno uključen u napade svog tima, a onda je ozbiljno zabrinuo trenera Senija pošto se izgleda ozbiljno povredio. Igrao se 76. minut kada je propustio jednu potencijalno opasnu loptu jer nije mogao da potrči. Pao je na travu i odmah pokazao da ne može više, stradala je zadnja loža. Šansu je dobio svojevremeno najbolji strelac Atletiko Paranensea Pablo, dok je Kaljeri s bolnom grimasom na licu prebačen u medicinski centar. Nakratko je zbog povrede Senija prepao i golman Tijago Volpi, takođe zbog povrede zadnje lože - samo leve noge -, ali je posle kraće intervencije fizioterapeuta nastavio da radi svoj posao kako bi sačuvao vođstvo i doneo tri boda Sao Paulu.

Derbi Paulista protekao je u punom sjaju. Bilo je dosta napeto na terenu, nekoliko oštrih startova na obe strane, a pred kraj prvog poluvremena umalo je došlo do tuče posle razmene udaraca Lizijera i Keirosa. Bilo je tu svega, kontakta od obojice, da bi Lizijero potom rukama krenuo u predelu Keirosovog lica i odgurnuo ga. Nastala je velika gužva gde je štoper gostiju Žoao Viktor imao šta da poruči Lizijeru koga je bacio na travu. Sudija je imao pune ruke posla, a posle konsultacija sa pomoćnicima Lizijero i Viktor su dobili javne opomene. Ista će posebno opteretiti štopera Korintijansa s obzirom da neće moći da bude u sastavu na gostovanju Internasionalu za vikend. To može da bude potencijalno ozbiljan problem s obzirom da su Žil i on napravili dobru konekciju.

U drugi deo susreta Seni je ušao dosta opreznije, već na odmoru zamenio je kreativnog veznog Beniteza i na teren poslao defanzivno orijentisanog Nevesa, ali čak ni to nije umanjilo napadačku oštrinu domaćina. Stativa Lusijana osam minuta pre kraja sprečila je domaćina da stavi šape na pobedu ranije i potvrdi dominaciju. Svakako, tri boda ostaju na Morumbiju.

BRAZIL 1 – 27. KOLO

Subota

Šapekoense - Fortaleza 1:2 (1:1)

/Arauho 42 - Ribeiro 6ag, Pikaču 90+3/

Nedelja

Amerika - Baija 0:0

Atletiko Paranense – Fluminense 0:1 (0:1)

/Ze Ivaldo 34/

Palmeiras – Internasional 1:0 (0:0)

/Veiga 53 penal/

Atletiko Gojanense – Atletiko Mineiro 2:1 (0:0)

/Žanderson 65, Oliveira 82 – Natan 60/

Seara – Bragantino 2:2 (0:1)

/Bruno 90+1ag, Laserda 90+8 – Elio Žunio 12, Alerandro 71/

Gremio – Žuventude 3:2 (2:0)

/Kosta 23, Souza 25, Viljasanti 56 – Markos Vinisios 60, Roberson 90+4/

Ponedeljak

Flamengo – Kujaba 0:0

Sport Resife – Santos 0:0

Utorak

Sao Paulo - Korintijans 1:0 (1:0)

/Kaljeri 7/



tagovi

BrazilBrazil 1Sao PauloKorintijansDžonatan KaljeriRožerio SeniSilvinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara