(©Starsport)
(©Starsport)

Kleman: Išli smo na pobedu i pre penala, Zvezda je velika ekipa sa iskusnim igračima

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 23:51

„Atmosfera je bila odlična, volim navijače koji su u svakom trenutku iza svoje ekipe“, poručuje Belgijanac

Trener Monaka Filip Kleman kaže da je očekivao prilično napornu utakmicu protiv iskusnog protivnika kao što je Crvena zvezda.

Na kraju, Kneževi su imali više sreće u završnici meča i došli do pobedonosnog pogotka preko Brisa Emboloa sa bele tačke.

Izabrane vesti

Očekivali smo težak meč. U pitanju je velika ekipa, koja ima iskusne igrače. Ispadali su od Rendžersa, ali su pobedili ovde, sa Milanom 2:2. Takođe, neki crveni kartoni su ih sprečavali da idu dalje u Evropi. Ono što nam je omogućilo da pobedim u ovom meču jeste solidarnost u igri. U prvom poluvremenu smo imali hladnokrvnosti, ali nismo imali završni udarac. Nismo dobro radili sa loptom, morali smo da budemo sigurniji u kontranapadima“, rekao je Kleman.

Monako je imao dosta defanzivnih problema u pojedinim delovima meča.

„U prvom poluvremenu smo se suočili sa dva problema, posle kornera su stvorena dva lepa kontranapada. U drugom je bilo više šansi pred našim golom, bilo je dosta dugih lopti. Ali dobili smo dosta defanzivnih duela i to je ta solidarnost o kojoj smo govorili. Igrali smo u gostima i pokazali smo kvalitet“.

Penal za goste je bio prilično naivan, pošto se Slavoljubu Srniću desio pad koncentracije.

„Dešavaju se takve situacije u 16 metara. Išli smo svakako na pobedu i pre penala. Kada dođe do promene rezultata promeni se i dinamika igre, zbog toga smo napravili promene u defanzivi“.

Kao i svi gosti na Marakani i večerašnji su bili oduševljeni ambijentom na stadionu Rajko Mitić.

„Atmosfera je bila odlična, volim navijače koji su u svakom trenutku iza svoje ekipe“, zaključio je Kleman.


tagovi

FK Crvena zvezdaMonakoLiga EvropeFilip Kleman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara