Klinsmanova čistka, Duda otišao u Premijer ligu

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.01.20. | 18:51

Nastavljaju se odlasci iz Herte

Slovački vezista Ondrej Duda je i zvanično promovisan kao novo pojačanje Noriča. Engleski premijerligaš je doveo Dudu na pozajmicu do kraja sezone iz berlinske Herte.

Dudin odlazak se očekivao s obzirom da je u prvom delu sezone izgubio status standardanog prvotimca koji je imao u prošloj kada je bio jedan od boljih igrača. Dolaskom Jirgena Klinsmana na klupu Herte mu se status dodatno pogoršao i u jednom tremnutku je čak prebačen u B tim. Bilo je jasno da je odlazak jedina opcija...
„Odlazim, ali ne zato što sam ja to želeo, već zato što oni nisu želeli da ostanem“, rekao je Duda nedavno.

Izabrane vesti

Za njega se odmah zainetersovala Fortuna iz Dizeldorfa, ali je na kraju pobedio Norič. Njegov trener Danijel Farke je dobar poznavalac prilika u nemačkom fudbalu i nije se mnogo razmišljao kada mu se ukazala šansa da angažuje Dudu.

Slovački vezista je četvrti igrač koji je ove zime napustio Hertu po direktivi novog trenera Klinsmana. Pre njega su otišli omladinci Sidni Frid i Moris Čović. Frid je otišao bez obeštećenja u Vehen dok je Hrvat pozajmljen Askoliju. A mladi vezista Eduard Leven je otišao u Augzburg na pozajmicu do leta 2021. godine. I tu verovatno nije kraj, pošto se očekuje još odlazaka i dolazaka u Berlinu ove zime.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara