Ključa na relaciji London - Lisabon: Benfika odbila rate i traži tačno 120 milona evra, Čelsi ne želi da plati

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 00:52

Dobro upućeni lisabonski listovi A Bola i Rekord poručuju da je pozicija Benfike potpuno jasna: Ili će Čelsi platiti tačno 120.000.000 evra ili Enco Fernandez ostaje na Lužu

Sve je bilo spremno za rekordni transfer Premijer lige, ali sada imamo ozbiljnu tržišnu "sapunicu" koja počinje da poprima delove ozbiljne drame. Nakon izveštaja koji stižu sa obe strane i portugalske i britanske, došlo je praktično do kolapsa u pregovorima između Čelsija i Benfike oko prelaska Enca Fernandeza na Stamford Bridž.

A šta se zapravo izdešavalo, iako se pričalo da je su čelnici kluba sa Luža prihvatili ponudu Plavaca od 127.000.000 evra?

Izabrane vesti

Ispostavilo se da ta suma nije premašila izlaznu klauzulu (120.000.000 evra) za sedam miliona evra da bi se iz konkurencije izbacila konkurencija, već je Čelsi ponudio toliku sumu jer je želeo igrača da plati u četiri rate. Benfika je to odbila, a onda su Englezi okrenuli ploču i sada nude manji iznos od izlazne klauzule. To se čelnicima kluba iz Lisabona nije dopalo pa više ne žele da razgovaraju o drugim iznosima.

Dobro upućeni lisabonski listovi A Bola i Rekord poručuju da je pozicija Benfike potpuno jasna: Ili će Čelsi platiti tačno 120.000.000 evra ili Enco Fernandez ostaje na Lužu.

O Žogo, ugledni list iz Porta, ima drugačiju verziju priče i poručuje da je dogovor između dve strane još uvek moguć i mogao bi da bude ostvren u narednim satima. Kao glavni faktor navodi se menadžer igrača Žorž Mendeš, koji bi mogao da bude ključna figura u finalizaciji posla.

To se najviše poklapa sa pričom koju je plasirao magazin Atletik, a koji potvrđuje da Plavci nemaju nameru da aktiviraju oslobađujuću klauzulu od 120.000.000 evra, već su pozvali "superagenta" Mendeša da rasplete ovu prilično zamršenu situaciju.

Ono što se može naslutiti, a što je bio deo medijskih nagađanja proteklih dana, jeste da Čelsi igra na kartu želje igrača da dođe u London, pa sada želi da spusti cenu. Benfika ne odustaje od klauzule, što bi moglo potpuno da sruši pregovore, ali sa druge strane u klubu iz Londona su uvereni da nijedan drugi klub neće biti spreman da plati toliku sumu novca, pa nasavlja da tvrdi pazar.

Transferu se posebno nadaju i čelnici Rivera, s obzirom da argentinskom gigantu pripada 25 odsto od prodaje igrača. Klub sa Monumentala je Fernandeza prošlog leta prodao lisabonskom klubu za 14.000.000 evra, ali je ubacio klauzulu vezanu za narednu prodaju igrača, što će mu se višestruko isplatiti.


tagovi

Enco FernandezŽorž MendešZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara