Žoze Murinjo i Jirgen Klop (ⒸReuters)
Žoze Murinjo i Jirgen Klop (ⒸReuters)

Ne svađaj se s njim, pobedi ga! Murinjove misaone igre ne rade kod Klopa

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 08:26

Portugalac smatra da je njegov tim bio bolji, ali brojke ga demantuju. A, i rezultat...

Nismo dosad imali priliku da čitamo o verbalnim raspravama Jirgena Klopa i Žozea Murinja, tako karakterističnim za portugalskog stručnjaka.

Brojne su "zapaljive" izjave koje je upućivao mnogim kolegama, posebno tokom prvog mandata rada u Engleskoj kada je voleo da "ratuje" sa Arsenom Vengerom. Pepa Gvardiolu je izluđivao i u Španiji i u Engleskoj. Ali Nemca je uglavnom izbegavao. Ipak, kako je Totenhem uoči duela sa Liverpulom bio baš tamo gde ga Murinjo želi - na vrhu Premijer lige, na red je došao da i harizmatični "švaba" bude potkačen. Učinio je to Murinjo uoči utakmice, kada je doveo u pitanje ozbiljnost Liverpulovog problema sa brojnim povredama igrača rekavši da se veštački diže tenzija, iako je samo odsustvo Virdžila van Dajka pravi hendikep za Redse .

Izabrane vesti

Odgovor nije dobio u medijima, već na terenu. Golom Bobija Firmina u 90. minutu za Liverpulovih 2:1.

Loša postavka njegovih fudbalera kod kornera teško je pala Murinju. Nije se lako pomirio sa porazom, pa je već na terenu uspeo da prvi put izazove reakciju Jirgena Klopa. Nije to bila svađa, ali videlo se po gestikulacijama da se dvojica stručnjaka ne slažu.

O čemu se radilo, Portugalac je ubrzo objasnio:

"Rekao sam mu da je izgubio bolji tim. Nije se složio, ali to je njegovo mišljenje".

Nije to, ipak, samo Klopovo mišljenje. Pored rezultata i ostale brojke pokazuju da je Liverpul u sredu uveče bio bolji u derbiju 13. kola. Posed lopte - 76:24 u korist kluba sa Enfilda. Broj šuteva - 17:8. I, ono što je najbitnije, golovi - 2:1.

Odmakao je sada Liverpul na tri boda, ali kako stvari stoje, biće ovo duga sezona u najjačem rangu engleskog fudbala.

"Totenhem će biti tu do kraja sezone, 100 odsto", uveren je Klop.

Na kraju je, međutim, morao malo i da likuje kada mu je novinar izneo podatak da je Liverpul u završnoj trećini terena imao 200 naspram Totenhemovih 19 dodavanja.

"Sad kada me pitate, ne sećam se ni tih 19. Ali, tako je kako je. Drugačiji pristupi, drugači stilovi", izjavio je Klop i, nema sumnje, isprovocirao nove izjave portugalskog kolege.

Upamtiće to Murinjo. Zna on kada treba da izvrši pritisak. Pa je tako još pre derbija aludirao da su Liverpulovi rezultati delom i posledica toga što je klub "trpeo" Klopa i kada nije imao uspehe.

"Dobar smo tim, koji radi naporno, ali Liverpulovi rezultati su plod, ako se ne varam, 1.894 dana rada pod Jirgenom. Naši rezultati su stigli posle 390 dana, od kojih je većina provedena u karantinu. Kod kuće, bez pravog rada", požalio se Murinjo.

Uzalud sve, dok sve te reči ne prenese na teren. Ovog puta mu nije uspelo. Klop nije naseo na Murinjove čuvene "misaone igrice".


tagovi

Žoze MurinjoJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara