Jirgen Klop i Mohamed Salah (©Reuters)
Jirgen Klop i Mohamed Salah (©Reuters)

Klop može mirno da spava, Saudijci digli ruke od Salaha (zasad)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 17:38

Egipćanin je trebalo da predstavlja šlag na saudijskoj torti, planirao je tamošnji šampion da njegovim dolaskom stavi pečat na dosad urađen posao, ali mu se želja nije ostvarila

Uzbudljiv, atraktivan i do sada nezapamćen prelazni rok u Saudijskoj Arabiji neće biti zaokružen u velikom stilu. Moći će Jirgen Klop mirno da spava bar neko vreme, jer kako javljaju engleski mediji Al Itihad polako diže ruke od Mohameda Salaha.

Nije u potpunosti odustao, Dejli Mejl tvrdi da saudijski klub priprema još jednu ponudu kojom će testirati Redse u finišu prelaznog roka (pijaca u Arabiji se zatvara u 23.00 večeras), ali dodaje da izvori bliski klubu ne polažu velike nade.

Izabrane vesti

Egipćanin je trebalo da predstavlja šlag na saudijskoj torti, planirao je tamošnji šampion da njegovim dolaskom stavi pečat na dosad urađen posao, ali mu se želja nije ostvarila. Interesovanje Al Itihada trajalo je već neko vreme, međutim, tek pretposlednjeg dana prelaznog roka krenuo je u akciju. Telefonski poziv 24 časa pre zatvaranja pijace u Engleskoj i usmena ponuda od 115.000.000 evra fiksno, sa bonusima i do 175.000.000 evra. Ponuda kakvu bi, za igrača koji je sredinom juna zagazio u 32. godinu života, malo ko odbio.

Ipak, na Enfildu su je istog trenutka odbili. Nikakvi zahtevi, nisu u upravi Liverpula želeli ni da pregovaraju.

"Mo Salah je igrač Liverpula. Za sve stvari koje radimo, on je bio i biće od presudnog značaja. Tu nema ničega, a i ako nečega bude, odgovor bi bio ne", rekao je Klop u jeku spekulacija. I nije to bila nikakva taktika kojom je pokušao da podigne cenu. I da je ona bila veća, Salah bi verovatno ostao u klubu. Jer, vlasnici Liverpula složili su se sa Jirgenom Klopom da bi gubitak egipatskog krila pred sam finiš prelaznog roka, bez unapred pripremljene zamene, predstavljao ozbiljan udarac za ambicije Redsa u aktuelnoj sezoni, zbog čega nisu ni pomišljali da uđu u pregovore sa delegacijom saudijske Pro lige, koja je prošle subote stigla u London upravo sa tom namerom.

Atletik piše da je trogodišnji ugovor vredan 1.750.000 evra na nedeljnom nivou – četiri puta više nego što ima u Liverpulu – koji mu je ponudio Al Itihad i te kako zainteresovao Salaha, mada ne toliko da bi pomislio da podnese zahtev za transfer ili forsira odlazak iz kluba. Poneo se profesionalno, obavljao zadatke bez pogovora i na taj način olakšao Redsima.

To, ipak, ne znači da će Al Itihad odustati od Salaha, jer uprkos tome što Egipćanin večeras neće mrdati nigde, Atletik piše da interesovanje saudijskog šampiona nije utihnulo te da ne treba isključivati potencijalni transfer u budućnosti, s obzirom na to da su sve tri strane ostale u dobrim odnosima.

Pomenuti izvor dodaje da ni Džejdon Sančo u narednih nekoliko sati neće kretati put Saudijske Arabije. On se posle nesuglasica sa Erikom Ten Hagom dovodio u vezu sa Al Etifakom, ali su pouzdani izvori sa Ostrva demantovali mogućnost da Englez napusti Old Traford do kraja dana.


tagovi

Mohamed SalahAl ItihadLetnji prelazni rok 2023Džejdon SančoLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara