Gustavo Moskito (©Reuters)
Gustavo Moskito (©Reuters)

Klub koji postoji samo pet godina izaziva veliki Korintijans

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 23:12

Kup Brazila: Gigant iz Sao Paula dočekaće Retro na neutralnom terenu u drugoj rundi najmasovnijeg takmičenja

Slavni Korintijans želi ove sezone iskupljenje za prošlu, veoma neuspešnu za tako veliki klub. Izboreno je samo učešće u Kopa Sudamerikani, drugorangiranom takmičenju na tlu Južne Amerike. Gradski rival Palmeriras je osvojio tri pehara prošle sezone. Timao je krenuo dobru u novi šampionat Paulista gde je lider Grupe A sa 11 bodova posle pet kola.

Tim iz Sao Paula je vezao četiri pobede u Brazilu, a noćas (01.30) čeka Retro u drugoj rundi Kupa Brazila. U prethodnoj fazi, Korintijans je slavio na gostovanju Salgeiru sa 3:0. Nekadašnji šampion Brazila opet će za rivala da ima tim koji igra u Seriji D, odnosno četvrti rang takmičenja, a dolazi iz države Pernambuko, kao i prethodni rival. Klub je osnovan tek pre pet godina.

Izabrane vesti

Korintijans ne može da igra na svom stadionu Neo Kuimisa jer su gradske vlasi zabranile utakmice u Sao Paulu zbog velikog broja zaraženih od virusa korona. Izabranici trenera Vagnera Mansinija narednog rivala moraće da dočekaju u Sakuaremi, u Rio de Žaneiru, na stadionu Elsir Resende.

01.30: (1,38) Korintijans (4,40) Retro (7,75)

Trener tima iz Sao Paula Mansini izvešće isti tim koji je pobedio prethodnog vikenda Mirasol u šampionatu Paulista sa 1:0. Jedini gol delo je Gustava Moskita. Asistent kod tog pogotka Fagner je rovit, a ako ne bude mogao da igra zamena je Bruno Mendez. Zbog povreda van stroja su Danilo Avelar, Rajan Oliveira, Gustavo Mantuan i Leon Santos. Napad bi trebalo da predvodi iskusni napadač Žo, nekadašnji fudbaler CSKA iz Moskve i Mančester Sitija. Po krilima će da dejstvuju Rodrigo Varanda i Gustavo Moskito.

Gosti iz Pernambuka stižu u Rio bez defanzivca Dijega i veziste Stefana Leala. Nadimak ovog kluba je Feniks ili Veliki plavi. U prvoj rundi su izbacili Bruske sa 1:0, a sada imaju čast da odmere snage sa jednim od najtrofejnijim klubova u zemlji, najpopularnijem timu u Sao Paulu koji je sedam puta bio šampion Brazila, a pre devet godina osvojio je i Kopa Libertadores.

U slučaju da posle 90 minuta ne bude pobednika odmah će se šutirati jedanaesterci. Pobednik u ovoj drugoj fazi takmičenja dobiće novčanu nagradu od 1.700.000 reala, što je nešto više od 250.000 evra. Biće ovo prvi meč u istoriji ova dva kluba.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------

KUP BRAZILA - 1/32 (JEDAN MEČ)

Subota

01.30: (1,38) Korintijans (4,40) Retro (7,75)

1/64 (JEDAN MEČ)

19.30: (3,70) Gojanezija (3,20) CRB (2,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilKup BrazilaKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara