Aleksandar Vuković i Saša Ilić pred prijateljski meč Legija – Partizan 2013. godine
Aleksandar Vuković i Saša Ilić pred prijateljski meč Legija – Partizan 2013. godine

Ko će drugi: Aca Vuković trener Legije

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.08.18. | 14:25

Bar u naredne dve sedmice

A ko drugi nego – Aleksandar Vuković. Legendarni fudbaler Legije, već oproban u ulozi vatrogasca, postavljen je za vršioca dužnosti šefa struke varšavskog velikana, pošto je prvak Poljske smenio Deana Klafurića, usled razočaravajućčeg početka sezone.

Eliminacija iz kvalifikacija za Ligu šampiona (0:2 na svom i nedovoljnih 1:0 na terenu Spartaka iz Trnave) označila je kraj saradnje sa hrvatskim stručnjakom, koji usput nije uspeo da osvoji ni Superkup Poljske, a u dva početna kola osvojio je tek tri boda. Legija je obavestila javnost da je čovek koji je doneo poslednju duplu krunu dobio otkaz, ali da su posao zadržali svi članovi njegovog stručnog štaba. Nama u Srbiji je najvažnija informacija da je Aleksandar Vuković (bivši igrač Partizana i Milicionara, a vezista Legije od 2001. do 2008, s kratkim izletom u grčki Ergotelis) postavljen za privremenog stratega, dok se uprava ne odluči kome da ukaže poverenje.

Izabrane vesti

Kao potencijalni kandidat najčešće se pominje doskorašnji selektor Poljske Adam Navalka. Predsednik Darijuš Mioduski dao je sebi rok o dve sedmice da pronađe trajno rešenje. Dotad će ekipu Miroslava Radovića i Marka Vešovića u prvenstvenom susretu sa Lehijom iz Gdanjska i u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope (poraženi iz dvomeča Drita - Didelanž) predvoditi Vuković. Prethodni put kad mu je povereno da trgne ekipu (posle smene Besnika Hasija u sezoni 2016/2017), kao pravi vojnik Legije, uspeo je Vuković u misiji. Možda to uradi ponovo. Pogotovo što poljski mediji uveravaju da mu svlačionica veruje, a ima i naklonost navijača.

Samo, Legija je definitivno trusno područje. Bez obzira na rezultate. Od sezone 2013/2014 sedeli su na klupi Jan Urban, Hening Berg, Stanislav Čerčesov, Besnik Hasi, Jaček Magiera, Romeo Jozak, Dean Klafurić i evo drugi put Aca Vuković.

 


tagovi

Aleksandar VukovićLegija VaršavaLegija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara