Gustavo Maja (©FC Barcelona)
Gustavo Maja (©FC Barcelona)

Ko je Barsino novo pojačanje sa otkupnom klauzulom od 300.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.20. | 14:38

Gustavo Maja je stigao u katalanski klub za 4.500.000. evra

Biser fudbalske škole Sao Paula Gustavo Maja potpisao je za Barselonu B, a Katalonci su za 19-godišnjeg krilnog napadača izdvojili 4.500.000. evra. Španski gigant je na već kaparisanih 1.000.000 evra dodao još 3.500.000, a tinejdžer rodom iz Brazilije je potpisao ugovor do 2025. godine koji sadrži nestvarnu otpkupnu klauzulu postavljenu na 300.000.000 evropskih novčanica.

Par meseci unazad, dete Sao Paula bilo na radaru Atletiko Madrida i Liverpula, ali Barselona je u martu mesecu položila kaparu i čvrto obgrlila mladog reprezentativca Brazila. Ako bi ga trebalo opisati u tri pojma onda su to taktička raznovrsnost, prefinjena tehnika i njuh za gol. Komforna zona mu je levi bok, gde najlakše može da oslobodi svoje kvalitete poput brzog driblinga i igre jedan na jedan, ali takođe je sposoban da odgovori izazovima svih pozicija u napadu.

Izabrane vesti

Barsa je supertalentovang Brazilca otkrila još tokom 2018. godine, kada je beležio sjajne brojke u mlađim kategorijama (30 golova na 36 utakmica), a ovog leta čelni ljudi vicešampiona Španije procenili su da je Maja dovoljno sazreo da nastavi fudbalsko stasavanje u Barseloninom B timu.

Trikolori su već sada lepo napunili kasu prodajom igrača koji nije zabeležio nastup za seniorski tim, ozbiljna finansijska injekcija mogla bi da pristigne u budućnosti pošto će Sao Paulo dobiti 30% novca od naredne prodaje. Da li će se ekipi sa Morumbija ova prodaja debelo osplatiti zavisi isključivo od Maje, koji će u predstojećoj sezoni imati priliku da nastupima u Segundi B (treći rang španskog fudbala), ubedi sve u Barseloni da zaslužuje priliku na Kamp Nou.




tagovi

Gustavo MajaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara