Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ko je gazda Mediterana?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 13:44

Komšijski derbi Antalije i Alanje u polufunalu Kupa Turske. Tradicija uz goste. Pre četiri dana četa Čagdaša Atana razbila u šampionatu rivala sa 4:0

Ko će na megdan Bešiktašu u finalu Kupa Turske - Antalija ili Alanja? Komšijski timovi sa Mediterana danas (18.45) odmeriće snage u drugom polufinalnom paru. U prvom u utorak crno-beli su posle produžetaka golom Kanađanina Kajla Larina na asistenciju Adema Ljajića pobedili sa 3:2 gradskog rivala i šampiona prošle sezone Bašakšehira.

Alanja ima ulogu blagog favorita. Bolje stoji u šampionatu. Ova dva tima u subotu su odigrala meč u Superligi Turske. Alanja je dobila komšije čak sa 4:0 na svom terenu. Antalija nije pobedila već šest utakmica u nizu. Posle pet uzastopnih remija usledio je bolan poraz u mediteranskom derbiju u subotu.

Izabrane vesti

Gosti su na putu do polufinalu Kup Turske eliminisali Galatasaraj i to na Turk Telekom areni (3:2). Imaće priliku da ponove prošlogodišnji uspeh kada su igrali finale ovog takmičenja, ali su poraženi od Trabzona u borbi za pehar. Alanja je dobila četiri od pet prethodna meča proitv komšija, a prošle sezone u dvomeču polufinala Kupa Turske ukupno je bilo 5:0 za tim koji predvodi trener Čagdaš Atan.

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

18.45: (3,30) Antalija (3,10) Alanja (2,20)

Oba meča ove sezone u šampionatu Turske dobila je Alanja i to 4:0 kod kuće, a u gostima je bilo 2:0. Antalija juri drugo finale u istoriji. Prvo je igrala pre 21 godine sa Galatasarajem. Tim iz Istanbula je tada bio bolji. Trener crveno-belih Ersun Janal kao trener nijednom nije pobedio Alanju, odnosno čak devet mečeva (samo dva remija, uz čak sedam poraza).

Alanja je dobila i Trabzon u pretpropšlom kolu i potvrdila da peto mesto u prvenstvu nije iznenađenje. Ton igre daju Brazilac Davidson i Senegalac Kuma Babakar, nekadašnji napadač Fjorentine i Sasuola.

Najpoznatiji igrač Antalije je Nuri Sahin, nekadašni fudbaler Borusije iz Dortmunda, Liverpula i Real Madrida. U klubu je i dalje nemački veteran Lukas Podolski. On je veći deo sezone propustio zbog povrede. Vratio se u tim, ali dobija šansu na "kašičicu". Ove godine je igrao samo na šest utakmica i to je sve počeo s klupi za rezerve.

TURSKA, KUP - POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Bešiktaš - Bašakšehir 3:2 p. p. (2:2, 2:0)

/Abubakar 17, Vida 22, Larin 102 - Turuku 60, Đulijano 77/

Sreda

18.45: (3,30) Antalija (3,10) Alanja (2,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup TurskeAlanjaAntalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara