Bruno Gimarais (Foto: Reuters)
Bruno Gimarais (Foto: Reuters)

Ko kaže da neće biti potresa u januaru? PSŽ krenuo u lov na Brazilca od 116.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 16:50

Njukasl zbog problema sa finansijskim fer-plejom nije u potpunosti protiv prodaje Bruna Gimaraisa, a Parižanima bi posao mogla da olakša mogućnost plaćanja obeštećenja u tri rate

Dvojicu Brazilaca Pari Sen Žermen već je "ulovio", s tim da obojica predstavljaju zalog za budućnost. Dolazak trećeg kojeg su pikirali ovog januara bio bi pak kapitalac, pojačanje spremno da odmah napravi razliku na terenu, ali i bum na fudbalskoj pijaci. Bum kakav inostrani mediji nisu najavljivali da bi mogao da se dogodi tokom zimskog prelaznog roka.

Ipak, pariski klub mogao bi ozbiljno da uzdrma tržište u naredne tri i po nedelje ukoliko u delo sprovede ambiciozan plan, koji podrazumeva dolazak Bruna Gimaraisa na Park Prinčeva.

Izabrane vesti

Pouzdani brazilski novinar Marselo Behler ispred tamošnjeg TNT Sporta piše da Parižani imaju jasnu nameru da angažuju vezistu Njukasla do kraja januarskog prelaznog roka. Mediji u Francuskoj najavljivali su relativno miran prelazni rok u Parizu i uveravali kako bi posle dolazaka Lukasa Beralda i Gabrijela Moskarda PSŽ mogao da se povuče sa tržišta, ali izgleda da je povreda stopala otkrivena kod drugopomenutog naterala čelnike francuskog šampiona da promene planove.

Gimarais je na radaru Parižana bio još ranije, dok je nastupao za Lion, ali mu ga je prošle zime preoteo Njukasl za nešto više od 40.000.000 evra. Godinu dana kasnije bi, čini se, francuski klub da ispravi grešku, samo što će istu morati skupo da plati, skoro tri puta više! Behler podseća da Gimarais u ugovoru sa engleskim klubom ima otkupu klauzulu vrednu 116.000.000 evra, ali dodaje da bi Pari Sen Žermenu posao olakšala mogućnost plaćanja obeštećenja u tri rate.

I mada je 26-godišnji vezista jedan od najpouzdanijih u timu Edija Haua, Njukasl je evropsku odiseju završio već u grupnoj fazi i sve su manje šanse da će i naredne sezone igrati u Ligi šampiona, što bi bio ozbiljan udarac za klub koji je u protekla četiri prelazna roka potrošio blizu 450.000.000 evra. Finansijski fer-plej navodno mu već diše za vratom i zato na Sent Džejms Parku, piše Behler, ne bi u potpunosti bili protiv prodaje. Da li će do nje uopšte doći zavisiće i od želje samog fudbalera da napusti Njukasl, sa kojim se, kako je sam u nekoliko navrata isticao, brzo povezao.

O glasinama da bi Gimarais mogao da napusti njegov tim pričao je i Edi Hau na današnjoj konferenciji.

"Želimo da ga zadržimo. Kada pričamo o našim najboljim igračima, jasno je da želimo da ih zadržimo u klubu što je duže moguće i to će zasigurno biti naš cilj", izjavio je engleski stručnjak.

Od 29 Njukaslovih utakmica u svim takmičenjima Gimarais je propustio samo jednu, i to zbog suspenzije, što dovoljno govori od kolike je važnosti za Svrake, što je učinilo da postane redovan i na spiskovima brazilske reprezentacije za koju je od debija 2020. godine odigrao 18 mečeva.


tagovi

Pari Sen ŽermenZimski prelazni rok 2023Bruno GimaraišTransferiNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara