Ko najbolje razume Nemanju Radonjića u Italiji taj želi da ga dovede još jednom

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 12:27

Dva kluba u igri za potpis srpskog krila

Ruku spasa Nemanji Radonjiću posle najnovijieg posrnuća nudi čovek koji ga razume. Vrlo lako bi moglo da se desi da srpski reprezentativac tokom januarskog prelaznog roka promeni klub, ne i državu, jer bi iz Torina prešao u Salernitanu, gde je nedavno u sportskog direktora promovisan Valter Sabatini.

Veza je jasna: baš je Sabatini bio na rukovodećem položaju u Romi kad je krilnog vezistu doveo u tabor Vučice. Tada maltene kao anonimusa za evropske prilike, ali je u njemu prepoznao potencijal i bez obzira na početne nesuglasice, mahom zbog temperamenta rođenog Nišlije, često pohvalno govorio o njegovim fudbalskim kvalitetima. Sad bi Sabatini želeo da ga ima ponovo na raspolaganju, jer skicira pojačanja u Salernu i kao potencijalno vidi baš Radonjića.

Izabrane vesti

Naročito ako se zna da je Nemanja kod trenera Ivana Jurića maltene na marginama. U poslednje četiri utakmice nije igrao. Pre toga je odigrao tek 11 minuta u završnicama duela sa Sasuolom i Moncom. U međuvremenu je Jurić javno kritikovao njegov manjak zalaganja na treninzima i praktično ne računa na Srbina. Sve je to ispratio upravo Valter Sabatini i poželeo ga u Salernitani. Fenjerašu Serije A je potrebna sveža krv posle svega osam bodova u prvih 16 utakmica i zaokret koji će pokušati da izvede pod palicom novog sportskog direktora.

S jedne strane Nemanja Radonjić ima otvoren poziv čoveka koji ga razume, ali i tim koji nije bogzna šta pokazao dosad, a sa druge ga mami – Monca. U pitanju je stabilan sastav, u sredini tabele (deseto mesto) na čijoj klupi je Rafaele Paladino, koji prema informacijama sa Čizme nije načisto šta da radi. Jedni tvrde da mu je kadar glomazan i da bi ga trebalo skratiti, a drugi uveravaju kako bi Nemanjino prisustvo podiglo kvalitet tima.

Nemanja Radonjić i Fabio Mirerti (iz Juventusa, jer su ga novinari i za njega pitali, op. au) su odlični fudbaleri, ali i Italiji ih je mnogo koji bi mogli da budu od pomoći tokom zime“, rekao je Paladino, šef stručnog štaba Monce.

Za bivšeg člana Crvene zvezde je najvažnije da se nekako dokopa mesta na terenu, ako je ikako moguće, na mečevima sa Udinezeom i Fjorentinom i tako poboljša „akcije“ pred otvaranje zimske pijace.



tagovi

TorinoSerija ANemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara