Koentrao zatvara začarani krug: Posle Benfike i Sportinga - Porto! Supruga odbila 700.000 evra i odlazak u Solun

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.19. | 13:00

Sledi dogovor sa Zmajevima

Stasao je u Benfiki, vratio se iz Reala i zaigrao za Sporting, a sada će potpisati za Porto! Fabio Konetrao je vrlo blizu da zatvori začarani krug u kojem se nije našao veliki broj igrača tokom karijere, a to je da zaigra za sva tri najveća portugalska kluba.

A koliko juče ta opcija uopšte nije bila realna. Koentrao je bio u Solunu na pregovorima sa čelnicima PAOK-a, na stolu je bio dvogodišnji ugovor i godišnja plata od 700.000 evra, ali je nakon razgovora sa članovima porodice odlučio da je odbije. Spekuliše se da je ključnu ulogu u tome odigrala njegova supruga, kojoj se navodno nije svidela opcija selidbe u Solun.

Izabrane vesti

Portu su vrata sada širom otovrena. Seržo Konseisao je Koentraa želeo i prošle sezone kada ovaj dogovorio transfer u Rio Ave. Iskustvo i raznovrsnost igrala, koji može da igra na više pozicija u timu, ono su što se najviše dopada treneru Porta, koji želi da ima održivu alternativu za Aleksa Teljesa.

Pomenuta plata takođe neće biti nikakav problem za Zmajeve, koji će moći da plate pomenuta primanja igraču. Očekuje se da čitav posao bude rešen do subote, kada je programu prijateljski meč sa Monakom.

Koentrao je ponikao u Rio Aveu, iz kojeg je 2007. godine prešao u Benfiku. U Real Madrid je prešao 2011. godine za obeštećenje od 30.000.000 evra, a član Kraljevskog kluba bio je sve do jula prošle godine. Posle pozajmice u Sporting usledilo je potpisivanje jednogodišnjeg ugovora sa Rio Aveom. Prošle sezone je zabeležio 23 nastupa u svim takmičenjima i zabeležio pet asistencija.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara