Kolarov ili Kostić – IN; Perišić - OUT!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.19. | 10:58

Konte insistira

Već nedeljama traju pregovori Intera i Rome oko transfera Edina Džeka, ali Antonio Konte insistira i na dovođenju Aleksandra Kolarova.

Na početku prelaznog roka se pominjala Interova ideja da angažuje Kolarova, ali se nije otišlo daleko u njenoj realizaciji. Verovali su u Interu da imaju bolje rešenje za levu stranu u Konteovom specifičnom sistemu 3-5-2. Bočni igrač su vrlo bitni Italijanu za formaciju koju forisra i na desnom boku mu je već ispunjena želja u vidu dolaska Austrijanca Valentina Lazara iz Herte.

Izabrane vesti

Ali za levi bok nema rešenja i opet je aktuelan Kolarov.

Verovalo se na početku da će Konte uspeti da taj problem reši sa Ivanom Perišićem, ali krilni napadač iz Hrvatske ne može da ispuni defanzivne zadatke koje je Konte zacrtao. Hrvatu je saopšteno da može da ide ako dođe dobra ponuda i da neće igrati u prvoj postavi ako ostane.

Konte sada insistira da mu uprava dovede Kolarova koji ima još godinu dana ugovora sa Romom i unosnu ponudu Fenerbahčea. Novi Romin trener Fonseka bi da ga zadrži i vidi ga kao levog štopera, ali uprava bi rado da se reši njegovog visokog ugovora u sklopu rekonstrukcije tima i dolazaka igrača sa najvećim platama (De Rosi, Džeko, El Šaravi...).

Problem je što je Roma postavila nerealno visoke finansijske zahteve za Bosanca i Srbina. Za Džeka traži 20.000.000 evra, a za Kolarova čak 15.000.000 evra. Međutim, italijanski mediji pišu da bi Inter za ukupno 25.000.000 evra mogao da završi paket pojačanja iz Rome.

Ako ne uspe da dovede Kolarova, Konte ima spremne i alternative. Italijanski stručnjak želi Filipa Kostića ili Emersona Palmijerija kojeg je doveo u Čelsi dok je bio trener Plavaca.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara