David Alaba presudio Almeriji (©Reuters)
David Alaba presudio Almeriji (©Reuters)

Koliko je samo Real jak kada golove daju Vaskez i Alaba (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.08.22. | 23:57

Primera: Šampion počeo odbranu titule pobedom u Almeriji protiv novajlije u ligi sa 2:1. Domaćin vodio do 61. minuta, a onda sledi paklenih pola sata čete Karla Ančelotija. Srđan Babić kapiten Andalužana

Namučio je novi član Primere, Almerija, šampiona Španije i Evrope, Reala, ali nedovoljno da ga iznenadi. Kraljevski klub i kad ne briljira pobeđuje. Na premijeri novog prvenstva, Madriđani su slavili u Andaluziji sa 2:1 posle preokreta u drugih 45 minuta.

Hrabro su se se fudbaleri Almerije odupreli četi Karla Ančelotija. Nigerijac Umar Sadik, nekadašnji napadač Partzana, koji se dovodi u vezu sa prelaskom u Viljareal poslednjih dana, i Belgijanac Larži Ramazani, zadavali su dosta problema odbrani domaćina, posebno u prvom poluvremenu. Ipak, protiv Reala mora da se igra dobro svih 90 minuta, a ne samo 45 da bi se osvojio bar bod. Najveći klub na svetu će i ove sezone biti favorit za sve trofeje.

Izabrane vesti

Već u šestom minutu veliko slavlje na stadionu Mediteraneos. Inigo Eguaras je odlično izbacio u gol šansu Ramazanija, koji je pobegao defanzivcima Reala, izašao jedan na jedan sa Tibom Kurtoom i odličnim udarcem sa 14-15 metara savladao belgijskog golmana.

19.30: (4,70) Hetafe (3,30) Atletiko Madrid (1,95)

Real je prethodne nedelje u Helsinkiju osvojio Superkup Evrope pobedom nad Ajntrahtom iz Frankfurta. Ančeloti je od prvog minuta dao šansu novajlijama Ridigeru i Čuameniju, pojačanjima iz Čelsija i Monaka. Francuz Kamavinga je dobio šansu pre Luke Modrića, dok je od standardnog trija na sredini terena poverenje od prvog minuta dobio samo Nemac Toni Kros (Kazemiro ga je zamenio u 83. minutu). Benzemi i Vinisijusu u napadu se pridružio Valverde.

Napadao je Real većim delom meča, stvarao šanse, ali je tek u nastavku uspeo da materijalizuje nadmoć i mnogo veći posed lopte. Na startu drugog poluvremna Sadik je imao dobru šansu. Odlično je snašao, prevario dvojicu defanzivaca Reala, ali mu je Kurtoa odbranio udarac.

Ulaskom Luke Modrića umesto Kamavinge i Belgijanca Edena Azara umesto novajlije Čuamanija, Ančeloti je dobio kvalitet plus u nastavku. Dvojica veterana razmrdali su Kraljeviće, koji su kao osice kidisali na gol domaćina. Almerija je odolevala do 61. minuta, kada je Lukas Vaskez postigao gol. Vinisijus je bio u prodoru, ali mu je golman Martinez odbranio udarac. Lopta se odbila od Karima Benzema, a desni bek gostiju je bio na pravom mestu, za izjednačenje.

Posle tog gola, Real je zaigrao još bolje. Benzema, Modrić i Vaskez su imali šansu da brzo preokrenu rezultat. Davili su Kraljevići Almeriju kao zmija žabu, a u 75. minutu rezervista David Alaba donosi tri boda Realu. Prednost po levoj strani terena dobio je Mendi, a Austrijanac je odmah po ulasku na teren izveo slobodan udarac i sa 18 metara, sjajnim udarcem skinuo paučinu s gola domaćina, za tri boda velikana.

Posle drugog primljenog gola, domaćin nije imao snage da uzvrati. Iskusni fudbaleri šampiona Evrope su rutinski priveli meč kraju, za prve bodove u novom šampionatu. Barsa se pojačala, ali ako se po jutru dan poznaje, Real je i ove sezone prvi favorti za krunu u Španiji.

Svih 90 minuta u dresu Almerije, i to sa kapitenskom trakom, igrao je Srđan Babić, nekadašniji fudbaler Crvene zvezde.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

PRIMERA - 1. KOLO

Petak

Osasuna – Sevilja 2:1 (1:1)

/Avila 9, Oroz 74pen - Mir 11/

Subota

Selta - Espanjol 2:2 (1:0)

/Aspas 45+2, Pasijensija 63 - Espozito 72, Hoselu 90+8pen/

Valjadolid - Viljareal 0:3 (0:0)

/Džekson 49, Baena 81, 89/

Barselona - Rajo Valjekano 0:0

Nedelja

Kadiz - Sosijedad 0:1 (0:1)

/Kubo 24/

Valensija - Đirona 1:0 (1:0)

/Soler 45+1pen /

Almerija - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Ramazani 6 - Vaskez 61, Alaba 75/

Ponedeljak

17.30: (1,65) Atletik Bilbao (3,60) Majorka (6,75)

19.30: (4,70) Hetafe (3,30) Atletiko Madrid (1,95)

21.30: (1,48) Betis (4,40) Elče (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

David AlabaLukas VaskezReal MadridPrimeraAlmerijaUmar Sadik

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara