Neko u Totenhemu je zreo za otkaz – 19. povreda u sezoni

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.03.20. | 17:57

Žoze Murinjo bi najradnije da se sezona završi odmah

Previše često da bi bilo slučajno. I da bi moglo da se podvede pod „nesrećne okolnosti“. Pre će biti da neko u Totenhemu, najverovatnije medicinski i fitnes tim, ne radi posao valjano, pošto je u predvečerje revanša sa RB Lajpcigom u osmini finala Lige šampiona iz stroja ispao još jedan igrač. Stiven Bergvajn je nastaradao tokom subotnjeg gostovanja Barnliju, zbog čega ga neće biti u kombinaciji za duel sa Nemcima (utorak, 21.00, TV Arena sprot 1), na kome lanjski finalista juri gol zaostatka iz Londona.

Bergvajn je izvrnuo članak na Turf Muru i predstoji mu, kako su iz Totenhema saopštili, određeni period oporavka. Ne samo da će propustiti dule na Red Bul areni, nego ga neće biti u sastavu ni u nedeljnom derbiju sa zahuktalim Mančester junajtedom, u jednom od možda presudnih mečeva za plasman u naredno izdanje elitnog evropskog takmičenja. Pitanje je da li će stići da se oporavi za duel sa Vest Hemom, 21. marta, ali će posle toga, tokom pauze zbog obaveza reprezentacije, imati dovoljno vremena da se vrati na teren.

Izabrane vesti

Zimski novajlija iz PSV-a novo je ime ne dugačkom spisku fubdalera Totenhema koji su se povređivali tokom sezone. Da li na treninzima ili utakmicama, tek ni Maurisio Poketinio, ni Žoze Murinjo nisu sve vreme mogli da računaju na, udahite duboko: Bena Dejvisa, Harija Kejna, Erika Dajera, Rajana Sesenjona, Harija Vinksa, Serža Orijea, Iga Lorisa, Musu Sisoka, Tangija Endombelea, Dejvisona Sančeza, Tobija Aldervajrelda, Jana Vertogena, Erika Lamelu, Đovanija lo Selsa, Huana Fojta, Lukasa Mouru, Hjong Min Sona i Viktora Vanajamu. Bolnica u severnom Londonu radi bez prestanka, nema ko nije bio u ambulanti.

Ne bi nas začudilo da zbog čak 19 povreda – naravno, neki igrači su se vratili u stroj, međutim, previše je –  povišen krvni pritisak dobije Žoze Murinjo. Pogotovo što se nalazimo u delu sezone kad su Totenhemu pobede neophodne, a golove nema ko da daje. Jer, odsutni su Kejn, Son, Sisoko i Bergvajn, a samo njih četvorica su 24 puta tresla mreže na premijerligaškim terenima od avgusta do danas.

Zato je pretpostavka ostrvskih medija da će Murinjo na megdan Lajpcigu poslati triling Lamela, Lukas, Ali, s tim da niko od njih nije klasičan napadač. Pitanje je kako će to funkcionisati...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara