Proslava gola fudbalera Deportivo Kalija (AFP)
Proslava gola fudbalera Deportivo Kalija (AFP)

Kolumbijski šamar za Boku: Jedan od favorita Libertadoresa za deset minuta potučen u Kaliju

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 05:47

Argentinski velikan poražen 2:0 u prvom kolu južnoameričke elite

Dobila je Boka Juniors epitet jednog od favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores, ali umesto da u prvom kolu potvrdi da joj je sa pravom nadenut, deluje da će imati poprilično velikih poteškoća da prvu fazu okonča na jednoj od prve dve pozicije u grupi. Takav je bar stav uglednih argentinskih medija nakon šokantnog poraza u Kolumbiji od Deportivo Kalija - 2:0.

Utisak novinara u Argeniti nakon kolumbijskog šamara je da bolivijski Olvejz Redi nakon pobede nad Korintijansom ima veće šanse da obezbedi nokaut fazu, iako je takmičenje tek počelo, te predstoji još pet utakmica. Međutim, izdanja poput večerašnjeg ne bi smela da joj se ponavljaju.

Izabrane vesti

Možda velikan iz Buenos Ajresa jeste nešto bolje delovao na terenu tokom prvih 45 minuta, ali to ne menja činjenicu da je lako mogao i ubedljivije da izgubi. Već posle 14 minuta neshvatljivu grešku napravio je golman Augustin Rosi, poklonio loptu Teofilu Gutijerezu i vođstvo domaćina izbegnuto je isključivo zbog sjajnog starta desnog beka Advinkule. U finišu prvog dela, Dario Benedeto je lako mogao da bude isključen zbog oštrog starta nad protivničkim igračem, a između žutog i crvenog kartona, sudija iz Venecuele se opredelio za blažu sankciju. Par minuta ranije mogla je Boka do vođstva, ali je golman De Amores Ravelo prvo zaustavio dalekometni pokušaj Sebaljosa, a potom i Benedetov posle odbitka.

Domaći tim je čekao svoju šansu i ugrabio ju od polovine drugog dela. Arhitekta pobede Verdiblankosa bio je Kevin Velasko - krilni fudbaler je prvo u 70. minutu namestio gol Giljermu Burdisu, a zatim se deset minuta kasnije spretno, iz prvog kontakta rešio rezerviste Figala, pre nego što je najboljem igraču Kalija Džonu Vaskezu omogućio da zapečati pobedu.

Minut pre drugog gola ekipe Rafaela Dudamela, Boka je želela penal jer je Medina završio na zemlji u šesnaestercu rivala. Nije ga dobila, a po igri ga nije ni zaslužila jer za čitavo drugo poluvreme nije uputila niti jedan udarac u okvir protivničkog gola, njeni igrači su samo u tri navrata šutirali i to neprecizno i uglavnom iz daljine.

KOPA LIBERTADORES - 1. KOLO

Sreda

GRUPA E

Olvejz Redi - Korintijans 2:0 (1:0)

Deportivo Kali - Boka Juniors 2:0 (0:0)



tagovi

Boka juniorsDeportivo KaliKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara