Konačni okršaj Barse i Suareza, Atletiko im dao ultimatum ili dovodi Kavanija

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.09.20. | 20:36

Ko će da popusti…

Luis Suarez je imao dogovoren transfer u Juventus ali mu je propao. Juče je imao dogovoren transfer u Atletiko Madrid ali mu i on propada. Šanse i dalje postoje, ali Atletiko neće čekati duže od dva dana da se Suarez i Barsa konačno rastanu.

Atletikov uslov je da ne plaća ni evro obeštećenja za Urugvajca koji je precrtan u Barsi. Suarezu je juče obećano da će ga pustiti bez obeštećenja u Madrid ako ne bude tražio celu poslednju godinu ugovora vrednu 15.000.000 evra što Barsu na bruto nivou košta 24.000.000 evra. On je pristao da mu se isplati manje 7.000.000 evra poslednje godine ugovora i delovalo je da je sve završeno, da bi se Barsin predsednik Bartomeu sinoć predomislio i stavio veto na transfer. Prvi čovek katalonskog kluba je ipak procenio da bi besplatan transfer Urugvajca u Atletiko mogao da mu se vrati kao bumerang poput nekadašnje situacije sa Davidom Viljom. Neko bitan iz upravnog odbora mu je sugerisao da bi za Barselonu bilo jako glupo da plaća Suareza u ovoj sezoni 7.000.000 evra, a da on trese mreže u dresu Atletika i da rizikuje da i njoj trese mrežu.

Izabrane vesti

Malo je reći da je Suarez bio besan kada je shvatio da ga je klub još jednom izigrao i pogazio datu reč. zapretio je konferencijom na kojoj će svašta nešto da ispriča i poručio da će da ostane u klubu pa makar i na tribinama. Ali da će im uzeti i poslednji evro iz ugovora ako ga ne puste u Atletiko. 

U Madridu su takođe ostali zatečeni situacijom jer su već poslali Moratu u Juventus očekujući da je Suarezov dolazak gotova stvar i sada su spali samo na Dijega Kostu kojeg žele da se otarase. Uprkos prisnom odnosu Simeonea i Suareza zahvaljujući kojem je došlo do dgovora i zbog kojeg je Urugvajac smanjio platu sa 15.000.000 na 9.000.000 evra po sezoni, iz Atletika su poručili da ne mogu više da čekaju. Dali su Suarezu rok od dva dana da račšisti sa Barsom i da dođe sa čistim papirima. Ili će u suprotnom angažovati njegovog zemljaka Edinsona Kavanija koji im se otvoreno nudi, koji je besplatan i koji je još zimus bio na pragu transfera.

Zato je danas u Barseloni održan hitan sastanak Suarezovih advokata i Barsinog rukovodstva na čelu sa Bartomeuom. Na njemu je Barsin predsednik istakao da ne može da dozvoli besplatan transfer i da od Atletika traži 10.000.000 evra obeštećenja. Što Jorgandžijama ne pada na pamet da plaćaju.

Suštinski, Bartomeu pokušava da izvrši pritisak na Suareza da oprosti i ovu drugu polovinu ugovora i da ga dovede pred svršen čin. Zna da Urugvajac nema mnogo izbora i da želi samo u Atletiko koji ne želi da plati. Jedino rešenje je da se Pistolero odrekne kompletne poslednje godine ugovora. Ali Bartomeu isto tako rizikuje da izgubi 24.000.000 evra ove sezone ako se tvrdoglavi Urus zainati i ostane da presedi sezonu na tribinama. U pitanju je rat živaca dva zaraćene strane koji ne sme da traje dugo jer će svi biti na gubitku.

Atletiko je vrlo ozbiljan sa ultimatumom, a Edinson Kavani čeka kao zapeta puška pošto su mu propali pregovori sa Benfikom i Gremijom. On bi čak igrao i za manje pare od zemljaka i pristao bi na dvogodišnji ugovor vredan 7.000.000 evra ali uz opciju za treću godinu koja bi se aktivirala posle određenog broja utakmica. 


tagovi

Luis SuarezEdinson KavaniLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara