Ohi Omoidžuanfo (©FK Crvena zvezda)
Ohi Omoidžuanfo (©FK Crvena zvezda)

KONAČNO! Zvezda dočekala špica koji garantuje golove, Ohi obukao crveno-beli dres

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 11:21

Stiglo prvo zimsko pojačanje

Veliki uspeh je napravljen direktnim plasmanom u osminu finala Lige Evrope, ali navijače brine zaostatak od pet bodova za Partizanom, po mnogima stvoren zbog toga što je Crvena zvezda u pojedinim utakmicama previše zavisila od Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića. Već od proleća ta bi konstatacija, nadaju se u Ljutice Bogdana, trebalo da bude izbrisana, jer Zvezda je dočekala napadača koji bi trebalo da predstavlja garanciju golova: Ohi Omoidžuanfo i zvanično je zadužio crveno-belu opremu.

Reč je naravno o novajliji koga publika odavno čeka, jer trogodišnji ugovor norveškog napadača dogovoren je još u julu. Međutim, Molde nije pristao da odmah pusti 27-godišnjeg fudbalera, iako je Zvezda nudila obeštećenje od 800.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. Prosto, takvog napadača nisu hteli da izgube usred sezone u kojoj su se nadali tituli, mada su na kraju morali da se zadovolje drugim mestom, iza šampionske ekipe Bodea.

Izabrane vesti

Pošto su Norvežani odbili, Zvezda je sačekala i klasnog špica dobila bez obeštećenja.

Omoidžuanfo će na Topčiderskom brdu zarađivati 420.000 evra po sezoni uz bogate bonuse vezane za broj pogodaka, ali svi će ih rado plaćati ako Ohi u Beograd prenese golgetersku formu iz Norveške. Ove sezone je na 29 utakmica u prvenstvu postigao 27 komada. Sve skupa na 41 meču 31 gol.

To je ono što je nedostajalo Crvenoj zvezdi. I to je ono što bi Ohi Omoidžuanfo trebalo da ispravi.

Ohijev dolazak će verovatno - mada nije bilo tako planirano letos - ubrzati odlazak Loisa Dionija sa stadiona "Rajko Mitić". Francuski napadač nije opravdao očekivanja, posebno imajući u vidu da bi za otkup njegovog ugovora od Anžea na leto trebalo platiti 1.200.000 evra. Samo tri gola kraj njegovog imena i poslednja utakmica još u oktobru jasan su signal da takav potez ne bi imao smisla.

Stoga bi sigurno trebalo da bude da će Dejan Stanković na proleće na raspolaganju imati Omoidžuanfa i Milana Pavkova, a tek ćemo videti hoće li crveno-beli prihvatiti ponudu Torina - ili nekog drugog? - da kupi Marka Lazetića. I da li će u tom slučaju Zvezda krenuti po trećeg napadača ili možda u prvi tim promovisati nekog drugog omladinca.

 


tagovi

Ohi OmoidžuanfoZimski prelazni rok 2022FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara